Petrovics-Mérei Andrea: Az ország legjobb szakembereitől tanulhatnak a Sportkommentátor Programban

Az M4 Sport csúcstechnológiájával felszerelt stúdiójában, az ország legjobb kommentátoraitól, riportereitől, szerkesztőitől tanulhatnak gyakorlatorientált képzésen a közmédia Sportkommentátor Programjába felvételt nyerő jelentkezők – emelte ki az egyedülálló képzésről az M4 Sport műsorvezetője. Petrovics-Mérei Andrea hangsúlyozta: a legtehetségesebbek már a nyári olimpián bekapcsolódhatnak a szerkesztőségi munkába.

Ismét meghirdette Sportkommentátor Programját a közmédia. A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány márciusban induló képzésére február végéig lehet pályázni. „Olyanok jelentkezzenek, akiknek van alap sporttörténelmi műveltségük. Erre a tudásra már a felvételi során is szükségük lesz, hiszen kétszintes – írásbeli és szóbeli – vizsgát kell teljesíteniük”mondta az M1 Ma reggel című műsorának vendégeként Petrovics-Mérei Andrea.

Az M4 Sport műsorvezetője arról is beszélt, választani lehet az írásbelin egyéni és csapatsportágak, valamint autósport-specifikus kérdéssorok között. „A gyakorlatra helyezzük a hangsúlyt a képzés során. Az ország legjobb szakemberei, kommentátorok, riporterek, szerkesztők dolgoznak az M4 Sportnál. Bár kommentátorként hirdetjük a képzést, a szakmánk megkívánja, hogy minden területhez értsünk egy bizonyos szinten. A sporttelevíziós szakmát átfogóan, rutinszerűen sajátíthatják el a résztvevők” – mondta a tévés, és hozzátette, az előző képzésből is vannak olyanok, akiket már csapatukban tudhatnak.

A márciusban induló program legjobbjaira is ez vár: akár már a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon és a párizsi olimpián is részesei lehetnek az M4 Sport munkájának. Petrovics-Mérei Andrea hangsúlyozta, a sport-televíziózással foglalkozók számára a szakma csúcsa az olimpia.

A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány Sportkommentátor Programjára február 29-ig lehet pályázni a jelentkezes@mtva.hu e-mail címen.

Bővebb információ a media-akademia.hu oldalon.

Olvasson tovább