Különleges kapcsolata volt Szécsi Pálnak slágerei szerzőjével

S. Nagy István eMeRTon-díjas dalszerző hat évtizedes pályafutása során Magyarország egyik legtermékenyebb dalszerzőjévé vált. Özvegye, Csongrádi Kata előadóművész a Kossuth Rádió Örökzöld című műsorában idézte fel, milyen kapcsolatot ápolt férje szerzeményei előadóival.

„Olykor sikerült előcsalnom belőle a lángolóan szerelmes udvarlót, de az érzelmeit a hétköznapokban nem igazán szerette kimutatni csak a dalaiban” – kezdte a színművész, műsorvezető a Kossuth Rádió Örökzöld című műsorának vendégeként. Csongrádi Kata 37 éven át volt S. Nagy István felesége, egészen 2015-ig, a dalszerző haláláig. Jövőre lesz egy évtizede, hogy szeretett társa eltávozott, de mint mondja, nincs olyan nap, hogy ne gondolna rá. Boldog, hogy míg ő közös emlékeket, a szakma és a közönség máig népszerű slágereket köszönhet neki.

„Olyan volt, mint egy angol úriszabó, aki az előadóra formálta a dalokat. Akikkel együtt dolgozott, azokat kivétel nélkül kedvelte, a barátaiként tekintett rájuk. Szécsi Pállal vagy, ahogy ő hívta, Palikával bizalmas viszonya volt: amellett, hogy dalokat írt neki, emberileg segítette, vigyázott rá” – jegyezte meg Csongárdi Kata, hangsúlyozva, hogy férje nemcsak briliáns dalszerző, hanem remek ember és társ is volt.

A tartós, boldog házasság titkáról többet is mesél a színművész a Ridikül keddi adásában. A Házasság hete rendezvénysorozat keretében ezúttal olyan hírességek is megszólalnak a Duna népszerű délutáni beszélgetőműsorában, akik elveszítették párjukat. Csongrádi Kata mellett Kóbor-Deme Zsóka, az Omega együttes frontemberének özvegye, Solymos Tóni gitáros-énekes, dalszerző és Singer Magdolna író, gyásztanácsadó beszélnek arról, hogyan lehet megtanulni elengedni egy házastársat.

Örökzöld – szombaton 19:05-től Balog Tamással.

Ridikül – hétköznap 16 órától a Dunán.

Fotó: MTVA/Mezős Balázs

Videó ajánló

Olvasson tovább