Grétsy László előtt tisztelegnek a közmédia csatornái

A magyar nyelvművelés legendás alakjára, a 91 éves korában elhunyt Grétsy Lászlóra emlékezik a közmédia. Tudományos és oktatási tevékenysége mellett számos televíziós műsor kötődik a nevéhez.
 

A magyar kultúra napján hunyt el a magyar nyelv egyik legismertebb művelője, Grétsy László. A nyelvész, főiskolai tanár életművében meghatározó szerepet töltenek be televíziós munkái is. A közreműködésével készült Családi félkör, A nyelv világa, a Szójáték, a Szabálytalan nyelvtanóra, az Álljunk meg egy szóra!, a Gyöngyök és az Anyanyelvi szószóló című műsorok több generáció nyelvműveléséhez járult hozzá. A közmédia január 22-én a magyar nyelvi kultúráért végzett elhivatott munkája előtt tiszteleg.

A Kossuth Rádió 19:30-tól megismétli az Aranyemberek című műsorának adását, amelyben Rékai Gábor volt Grétsy László beszélgetőpartnere. A Duna Worldön 18:30-tól művelődéstörténeti összeállítás látható a magyar nyelv megújítóiról Grétsy László gondolataival, Nyelvújítástól-nyelvújításig címmel. Az M5 kulturális csatorna az Agenda kulturális híradó esti adásában emlékezik meg Grétsy Lászlóról, január 23-án pedig a Librettóban idézik fel alakját.

Borítókép: MTI/Cseke Csilla

Videó ajánló

Olvasson tovább