Rozmaring kunyhó – Visszatérnek a gubák az M2 Gyerekcsatornára

A közmédia Rozmaring kunyhó című népszerű bábsorozatának első évadát január 17-től műsorára tűzi az M2 Gyerekcsatorna. Napraforgó és az öt bájos guba története szerdától minden este 19:50-től látható.
 

Újra az M2 Gyerekcsatorna kínálatában a közmédia saját gyártású bábsorozata, a Rozmaring kunyhó. A produkció különlegessége, hogy a nézők nemcsak a bábokat, hanem az őket életre keltő bábművészeket – Főglein Fruzsinát, Kovács Domokost, Bartha Bendegúzt és Harkel Mártont – is láthatják. A modern vizuális megoldás a bábszínpadon már bevett, de televízióban újítónak számít. A bábsorozat díszletében is újító szellemiséget képvisel: szerves, javarészt a környezetben lebomló anyagokból épült Kiss Borcsa díszlettervező által.

A történet főszereplője Trömböczky Napsugár bábrendező és forgatókönyvíró, aki Napraforgót, a nagymamáját, Rozmaringot elvesztő fiatalt alakítja. A kalandok sora az örökölt, kitakarításra váró erdei házikóban, a Rozmaring kunyhóban kezdődik, ahol különös lényekre bukkan. A cserfes, bundás gubák mellett egy pillanatig sem unatkozik főhősünk. Kele mindig megnevetteti frappáns válaszaival. Lári és Fári folyton valamilyen csínyen töri a fejét. Mályva, a rózsaszín kislány örök álmodozóként arra keresi a választ, miként lehet valaki, aki rózsaszínnek született néha szomorkás, és miért nem baj, ha olykor hangulata borongós. Deske, ha megszólalni nem is tud, szíve tele van szeretettel, ő ismeri legjobban guba barátait.

Az első évad 12 epizódjának mindegyikében egy-egy konfliktus, élethelyzet jelenik meg. Hétköznapi eseményeken keresztül vet fel olyan lényeges témákat, amelyek a gyerekek életében gyakran előfordulhatnak, és az ő nyelvükön ad megoldást például a beilleszkedési problémákra, a gyász feldolgozására, a testvérek közötti konfliktus kezelésére, vagy a felnőtté válás kérdésére.

A Rozmaring kunyhó a 2022-es ABU Prizes nemzetközi díjátadó televíziós kategóriájának döntőjébe is bejutott a gyerekműsor szekcióban, a csendes-óceáni régió legkiválóbb, legszínvonalasabb műsorai közé. Tavaly ősszel a Let’s Grow Together európai kreatív gyermektartalom fesztiválon harmadik helyezést ért el a közmédia bábsorozata a hatéves kor alatti gyermekeknek szánt műsorok kategóriában.

Rozmaring kunyhó – az első évad január 17-től minden este 19:50-kor az M2 Gyerekcsatornán.

Fotó: MTVA

Olvasson tovább