M4 Sport – Az Év Sportolója Gála: hétfőn este megválasztják 2023 legjobbjait

Január 8-án 19:30-tól a közmédia sportcsatornája élőben közvetíti az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát a Magyar Állami Operaházból. Ez lesz a 66. alkalom, hogy a Magyar Sportújságíró Szövetség (MSÚSZ) tagjai díjazzák az év legkiválóbb sportolóit és sportteljesítményeit. A nézők idén is fantasztikus fellépőkre, díszvendégekre és a magyar sport legfontosabb szereplőire számíthatnak. A gála műsorvezetői Berkesi Judit és Tihany Viktor lesznek.

A bajnokok bajnokai 
2023-ben is elképesztő sportsikereket adtak hazánk sportolói a magyar szurkolóknak. Életre szóló emlék a magyar labdarúgó-válogatott Eb-kvalifikációja, a férfi vízilabda-válogatott világbajnoki címe, vagy a Ferencváros női kézilabda csapat Bajnokok Ligája-döntőbe jutása. A rendkívül sikeres évnek köszönhetően több kategóriában is kiélezett verseny várható.

A gála műsorvezetői 
A gálán hét év után lesz újra műsorvezető páros: 2017 januárjában Berkesi Judit társa Kovács István volt, ezúttal Tihany Viktor áll mellette házigazdaként a színpadon. Berkesi Judit 2017, 2018 és 2021 januárja után immár negyedszer lesz háziasszonya a rendezvénynek. Erre az estére az M4 Sport korábbi műsorvezetője, Tihany Viktor is visszatér a képernyőre, aki 2022 óta már a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának kommunikációs igazgatója.

Látványos show és fellépők 
A nézők idén is felejthetetlen fellépésekre, váratlan showelemekre és a magyar sport legfontosabb szereplőire számíthatnak. A meghívott vendégek között lesz Javier Sotomayor, a magasugrás világcsúcstartója, valamint Fabio Cannavaro, világbajnok és aranylabdás labdarúgó. Az eseményt hagyományosan közvetítő Prima Primissima díjas M4 Sport is kiemelten készül az estére. „A gála az év egyik csúcseseménye. Legtöbb sportolónk már a 2024-es párizsi olimpiára készül, ez a január eleji gála még egy utolsó, kiváló alkalom, hogy összehozzuk őket egy társaságba. Januárban már tart a férfi és női vízilabda Eb, aztán nyáron jön a labdarúgó Európa-bajnokság, majd az olimpia, vagyis egy négyéves ciklus legizgalmasabb nyolc-kilenc hónapja áll előttünk. Büszkék vagyunk rá, hogy 2023-ban is majdnem minden magyar sportsikert mi közvetíthettünk élőben. Szeretnénk 2024-ben még több felejthetetlen magyar sportpillanatról beszámolni”  –  vezette fel a gálát Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

Az MSÚSZ elnöksége idén is öt kategóriában, az újságírók szavazatai alapján alakította ki a szűkített hármasok listáját és választja meg a legkiválóbbakat.  

Az Év sportpillanata esetében hagyományosan a szurkolók döntöttek a végső hármasról, az m4sport.hu-n adhatták le voksukat, a szavazás alapján kialakult hármasból az MSÚSZ által felkért szakemberek döntenek a nyertesről.

A parasportolóknál három kategóriában hirdetnek győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntenek. Hogy kik lesznek a győztesek hétfőn 19:30-tól kiderül az M4 Sporton.

Videó ajánló

Olvasson tovább