Izgalmas év elé néz a Zaporozsec: Új album, turné és 20 éves évforduló

A szentgotthárdi gyökerekkel rendelkező zenekar megújult lendülettel vágott neki az újévnek: februári koncertjükre készülnek, legújabb albumukon dolgoznak, és idén húsz éves fennállásuk megünneplését is tervezgetik.
 

Bence, a zenekar frontembere vegyes érzelmekkel tekint vissza az elmúlt időszakra.
„Egyrészt félelmetes, hogy már ennyi ideje csináljuk, másrészt nagyon jó érzés látni, hova jutottunk. Mindig úgy éreztük, hogy organikus és lépcsőzetes a fejlődés, amin keresztülmegyünk, ebben is hittünk az elejétől kezdve. Az országos siker az Azon az éjszakán című dallal jött, ami sokat lendített a zenei karrierünkön. Akkor kezdtünk el komolyabban koncertezni az országban és a határokon túl. Úgy tervezzük, hogy a zenekar születésnapját egy nagyszabású koncert keretében ünnepeljük meg, de a részletek még nem körvonalazódtak” – meséli Bence, aki a zenekarral új albumon is dolgozik.
„Jövő nyárra tervezzük a lemez megjelenését. A dalok már szépen összeálltak: főként én vagyok a szövegíró, de nyáron egy alkotótábor keretében közösen írtunk több szerzeményt. Tizenévesen egy kis garázsban próbáltunk, ami műhelyként funkcionált. Volt egy kis közösségi alkotórész, ahol két sör mellett beszélgettünk, és jöttek az ötletek. Szerettük volna visszahozni a régi hangulatot azzal, hogy közösen elutazunk, hiszen már nem vagyunk gyerekek, mindenkinek megvan a maga élete. Szerencsére nagyon jól sikerült, az intenzív együtt töltött idő termékeny volt. Már alig várjuk, hogy bemutassuk a közönségnek az új albumunkat!” – tette hozzá Bence, aki a Zaporozseccel februárban egy Akváriumos koncerttel indítja az évet.

Videó ajánló

Olvasson tovább