Így még sosem láthattuk hazánk nagytájait

Földrajzi kincseink felfedezésére hívnak popdalok a közmédia csatornáin. A Magyarország nagytájai című klipsorozat január 8-án 19:50-kor mutatkozik be az M2 Gyerekcsatornán. Az Oktatási Hivatal támogatásával megvalósuló szériában Kováts Vera énekel.

Magyarország nagytájai címmel hazánk hat földrajzi egységét popdalokon keresztül bemutató klipsorozat jelenik meg január 8-án. Az MTVA Archívumából válogatott lenyűgöző drónfelvételek felhasználásával készült klipek a térségek geográfiai és kulturális sokszínűségét mutatják be. A M2 Gyerekcsatornán látható premier után az okosdalok a Duna World, az M2 Petőfi TV, valamint a Petőfi Rádió kínálatát is színesítik majd.

A fülbemászó dalokat Kováts Vera énekes-színész adja elő, a dalszövegeket Orbán Tamás jegyzi. Az Artisjus-díjas művész már több zenés-edukációs sorozatot készített a közmédia gyerekcsatornájának: háromgyermekes édesapaként szívügye a játékos tanulás, nagy sikerrel formálja az iskolai tananyagot popdalokká. A közreműködésével készült Szómiszó a nyelvtani szabályok megtanulásában, a Számvető a szorzások vidám elsajátításában, míg a Betűvető a magyar ABC legtöbbször használt betűinek felismerésében, megtanulásában segít a gyerekeknek.

Magyarország nagytájai – január 8-tól a közmédia csatornáin.

Fotó forrás: MTVA

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2024/01/magyarorszag_nagytajai_alfold_foto_mtva_01.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább