Nagy csata után váratlan visszalépés: megvannak a SzuperPáros első döntősei

Hétfő este debütált az M4 Sporton az egykori Szuperbajnok megújult verziója, a Szuperpáros. Az első elődöntő nagy izgalmakat és egy drámai fordulatot hozott: a versenyben első helyen végző Babos Tímea, Tóth Krisztián duónak vissza kellett lépnie, hiszen előbbi a döntő forgatási időpontjában már versenyzett. Így Patakfalvy Luca és Kulifai Tamás, valamint Bragmayer Zsanett és Bacskai Bence jutott be a december 29-i fináléba.

Valamennyi versenyszámban egyértelműen meg lehetett állapítani a sorrendet, hiszen pontazonosság esetén a gyorsaság döntött a párosok között. A megszerzett értékeket versenypontokra váltották, ezek egy-egy játékban az első helyezettnek 15, majd sorrendben 12, 10, 8, 6 és 4 pontként alakultak. Az első játék a Bedobó volt, amely gyakorlatban kosárra dobást jelentett, ebben ziccert, büntetőt és hárompontost is lehetett próbálkozni – egy, kettő és három pontért. A bedobott kosarak versenypontra váltása után Bragmayer Zsanett és Bacskai Bence kapta a 15 pontot (a kosárba is ennyit dobtak, öt tripla formájában), így ők kezdték a következő játékot, a Célkeresztben-t (vagyis dartsot).

A játék nem 501-ről ment visszafelé, hanem minden játékosnak három nyílból kellett minél nagyobb értéket dobni, ezeket váltották végül versenypontokra. Patakfalvy Luca és Kulifai Tamás ezúttal jóval nagyobb szerencsével dobált, így megnyerték a játékot a maguk 68 pontjával.

Harmadik játék a Húzz bele! nevet viselte, evezéssel és kerékpározással kellett (nyilván helyben) minél több virtuális métert megtenni egy perc alatt. A Patakfalvy-Kulifai páros tovább robogott, újabb 15 pontjukkal átvették a vezetést összetettben, Babos Tímea és Tóth Krisztián pedig harmadszor is dobogóra állt, így szorosan követték őket. Az első két párost a Bragmayer-Bacskai kettős szorongatta, mindössze egy pontra lemaradva Baboséktól.

A jégkorong-kapuralövés során tíz korongja volt a versenyzőknek egymás mögött, távolságtól függően más-más pontszámért. A játékosok dolgát egy kartonkapus nehezítette, akinek a reflexe már megkopott, de a szöget kiválóan zárta. Jégkorongban tovább szökött az első két duó, ezúttal Babos és Tóth begyűjtötték az esedékes első helyüket, Patakfalvy és Kulifai a két bajnoki cím után most 12 ponttal gazdagodtak, így ez a két páros 49-49 ponttal vezetett, nyolccal leszakítva Bragmayeréket.

Reakcióidőt mértünk a következő játékban („Akció-reakció”), a játékosoknak minél gyorsabb reflexszel a felvillanó piros gombot kellett lenyomniuk, egyiküknek kézzel a falon, a páros másik tagjának lábbal a talajon. Babos Tímea és Tóth Krisztián magabiztos győzelmükkel tovább növelték előnyüket, viszont Patakfalvy Luca és Kulifai Tamás itt csak négy pontot szerzett, így a második helyért élesedett a küzdelem.

A hatodik, egyben utolsó játékhoz visszanyúltunk az egyszerűhöz: a játékosoknak célba (kapuba) kellett dobniuk. Kapus ezúttal nem volt, de így sem volt egyszerű dolguk, hiszen a különböző méretű lyukak különböző pontszámokat értek nagyságuktól függően.

Az előző feladat betlije után Patakfalvy Luca és Kulifai Tamás brillírozott, így magabiztosan szerezték meg a második helyet összetettben. Az első elődöntőben bajnok Babos Tímea és Tóth Krisztián párosa viszont váratlanul visszalépett a finálétól, hiszen előbbinek a döntő időpontjában már versenyen kell résztvennie. Így – az egyébként szintén remekül teljesítő – Bragmayer Zsanett és Bacskai Bence ölébe hullott a döntős részvétel.

A keddi párosok:

KOVÁCS SAROLTA-VIGVÁRI VENDEL

KOZÁK LUCA-MAROZSÁN FÁBIÁN

KÉSELY AJNA-LOSONCZI DÁVID

SZŰCS LUCA-VIGVÁRI VINCE

HORNYÁK DÓRA-MOLNÁR ATTILA

KOVÁCS ZSÓFIA-VARGA ÁDÁM

A SzuperPáros december 26-án újabb hat duóval folytatódik, a döntőt nyolc párossal pénteken rendezik.

Az m4sport.hu cikke: https://m4sport.hu/cikk/2023/12/25/nagy-csata-utan-varatlan-visszalepes-megvannak-a-szuperparos-elso-dontosei

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => fotó: MTI/Kovács Tamás
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2023/12/SzuperParos_2_elodonto_Szucs-Luca_-Vigvari-Vince_foto_MTI_Kovacs-Tamas-1887x1400.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább