Kevés olyan ételünk van, ami annyi egészséges versengést, gasztrovitát és baráti évődést vált ki, mint a halászlé. S ha nemcsak a szegedi, a bajai, vagy a balatoni az igazi dilemmát járjuk körül, hanem körülnézünk a világban is, kiderül, hogy a hallé lehet tejszínes, paradicsomos vagy olyasféle, mint a húsleves. A halra épülő népi ételek tárháza kimeríthetetlen. Ráadásul a halászlé csak az egyik finomság még karácsonykor is, ami halból készül. És nemcsak ehhez a karácsonyi ételhez társulnak legendák, szimbolikus üzenetek. Mi kerül az ünnepi asztalra? És miért? Hogy bolondítsuk meg meglévő receptjeinket új ötletekkel? Erre keressük ma a válaszokat. Itt lesz velünk: Bodrogi Gyula a Nemzet Színésze, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, Barát Attila színművész, hobbi szakács és Gyanó Szilvia néprajzkutató, főmuzeológus. Ezzel a karácsonyi gasztrotúrával kívánunk áldott, békés karácsonyi ünnepeket.
Ridikül – Duna – december 22., péntek 15:59
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Feliratozva a teletext 333. oldalán.