Csodákkal teli téli filmkínálat a közmédiában

Tartalmas kikapcsolódást ígér reklám és megszakítás nélkül a közmédia téli filmkínálata. A klasszikus karácsonyi és vallási témájú filmek mellett az elmúlt évek legjobb vígjátékai és a világ lenyűgöző helyeit bemutató dokumentumfilmek szolgálják a közös családi filmélményt. A válogatásban időrendi és csatornánkénti bontásban vesszük sorra a széles repertoárt.

A Tuche család karácsonya | december 21., 21:40
A 2021-es francia vígjáték főszereplője, Jeff lemond politikusi karrierjéről, hazaköltözik családjával szülőfalujába. Karácsonyra készülődnek, amikor a felesége, Cathy különleges ajándékot kér tőle: szeretné, ha a tíz éve nem látott nővérével tölthetné az ünnepet, ezért meghívják őt és családját magukhoz. A Tuche család felhőtlen békülését azonban a két sógor megakadályozza, akik vitába szállnak amiatt, hogy létezik-e Télapó, és ki hozza az ajándékokat?

Az utolsó arisztokrata | december 23., 21:45
A kényelmes amerikai életforma után nem is olyan nagy szerencse megörökölni egy omladozó cseh kastélyt. A 2019-es cseh vígjáték bemutatja, hogy a kezdeti hezitálás után a főszereplő, Frank Kostka hogyan vet be mindent egy család az ősi birtok megmentése érdekében.

Fehér karácsony | december 24., 13:40

A két világsztár, Bing Crosby és Danny a szerepük szerint együtt szolgálnak az amerikai hadseregben a második világháború európai hadszínterén, de ekkor sem maradnak hűtlenek hivatásukhoz: mindketten táncos-énekes előadóművészek. A háború után a Broadway-re, majd Vermontba kerülnek, ahol egy új revü színpadra állításával igyekeznek feldobni a nehezen induló téli szezont. A filmet 1954-ben a magyar származású Kertész Mihály, azaz Michael Curtiz rendezte. Címadó dala, a White Christmas egy igazi örökzöld, amit azok is ismernek, akik a filmet soha nem látták.

Názareti Mária 2 / 1-2.rész | december 24., 20:05 és 21:58

Az olasz és német koprodukcióban készült kétrészes tévéfilm új nézőpontot választott a bibliai történet elmeséléséhez: a nő és anya szemszögét. XVI. Benedek pápa miután megtekintette a filmet, azt mondta róla: „Nem egyszerű dolog egy anya életét bemutatni, s talán még nehezebb, ha Jézus, az emberré lett Isten Fiának édesanyjáról van szó.” Az eredeti helyszíneken játszódó történet középpontjába ezúttal a Szent Szűzet állították, mellette Mária Magdolna története kap kiemelt, újfajta szerepet, valamint fókuszba kerül egy másik nő is, Heródiás, Salomé anyja.

Egy gyermek, akit Jézusnak hívnak | december 25., 18:58 és 20:40
A kétrészes, 1987-es tévéfilm az apokrif evangéliumok alapján készült. Jézus gyermekkoráról szól, középpontjában egy normális gyermek és egy feltételezett messiás élményei állnak. A film bemutatja, mikor és hogyan ébred rá, hogy nem csupán egy egyszerű gyermek, hanem magasztos küldetése van: az egész emberiség megváltása. A Franco Rossi által rendezett tévéfilm főszereplője az alig kilencéves Matteo Bellina.

Asterix és Obelix | december 26., 19:10 és december 27., 18:55
A két gall, Asterix és Obelix kalandjait bemutató első részben egy csodálatos kis falu lakóit ismerhetjük meg, akik összefogással próbálnak ellenállni Caesar hódításának. A második részben (A Kleopátra-küldetés) a két főszereplő a történelem két jelentős alakjával, Kleopátrával és Caesarral kiegészülve szórakoztat. A címszerepekben Christian Clavier és Gérard Depardieu látható.

Abigél | december 25., 16:30-tól
A klasszikus Szabó Magda történet, amelyből Zsurzs Éva rendezett négyrészes filmet főszereplője Vitay Gina, egy a II. világháborúban résztvevő tábornok lánya,  akit egy vidéki egyházi leánynevelő intézetben rejtenek el, mert édesapja tevékeny résztvevője a magyar ellenállási mozgalomnak és letartóztatás fenyegeti.

Tündérkert | december 26. és 29. között, 21:00

Karácsonyi meglepetéssel készül a tévénézőknek a Megafilm Service és az MTVA: december 26-tól dupla epizódokkal ismétlik a Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első kötetéből készült, nyolcrészes szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozatot. A Tündérkert négy napon keresztül, december 26. és 29 között 21 órakor lesz újra látható a Dunán reklám és megszakítás nélkül.

Téli filmkínálat az M5-ön

Sarkvidék | december  21., 21:15

Egy férfi a sarkvidéken lezuhant repülőgépe roncsai közt segélyhívásokat ad le rádiókészülékén, és várja, hogy megmentsék. Egy nap helikopter próbálja megközelíteni a bajba jutottat, ám leszállás közben lezuhan. A pilóta életét veszti, a fiatal nő utasa pedig súlyosan megsérül. A férfi a repülőgéproncsba viszi a sérültet. A helikopterben talált térképen felfedez egy szezonális menedékhelyet, amely talán elérhető távolságra van, ezért végül úgy dönt, mindkettejük életben maradása érdekében vállalja, hogy útra keljen. A sérült nőt szánon maga után húzva akar eljutni a kiszemelt helyre. Joe Penna 2018-ban készült filmjének főszerepében Mads Mikkelsen látható. Az alkotás mondhatni, egyetlen emberre írott túlélési dráma, amelyhez egy lenyűgözően látványos, de végletesen zord természeti környezet adja a hátteret.

Pio atya 2/1.rész | december 24., 20:40

A kétrészes film Pio atya stigmatizációjának 50. évfordulójára, 1968-ba kalauzol. A legyengült, halála előtt álló szerzetes élete utolsó miséjére készül. Az eseményre egy vatikáni követ is érkezik, aki bár szkeptikusan és elutasítóan áll a már életében hívei által szentként tisztelt pap előtt, mégis elvállalja, hogy meghallgatja a gyónását. Ennek során elevenednek fel a pietrelcinai szent életének főbb eseményei, cselekedeteinek indítékai és következményei, közelebb hozva egymáshoz az egyház és a szerzetes nézőpontját. A Pio atya életéről szóló alkotást Carlo Carlei rendezte, címszerepét Sergio Castellitto (idősebb Pio) és Elio Germanno (fiatal Pio) alakítják.

Csendhez szokott szív – Úton Eperjes Károllyal | december 25., 09:55

Az ismeretterjesztő sorozat első részében Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész az Istent kereső ember útját járja végig. A film állomásain egy-egy kérdést felvetve keresi a választ arra, hogy a jelenkor embere hogyan tudja helyreállítani Isten és ember közötti párbeszédet. A kereső ember hogyan találhatja meg a 21. századi felgyorsult életében a harmóniát, az egyensúlyt a szeretet és az Isteni törvények által. Jeles egyházi személyek kísérik és vezetik az úton, irányt mutató monológokkal és beszélgetésekkel keresve a válaszokat.

Curtiz | december 28., 21:10

Michael Curtiz pályafutását Kertész Mihályként kezdte Magyarországon, ahol több tucat filmet készített, ám világhírűvé amerikai alkotásai tették. Az egyetemes filmtörténet egyik leghíresebb rendezője az Oscar-díjas Casablanca című film alkotója: a Curtiz című önéletrajzi ihletésű alkotás a Casablanca forgatásának időszakát dolgozza fel a filmdirektor rendkívül termékeny életéből.

Az Alpok | december 25., 10:55
Az Alpok tájaira kalauzol egymás után két részben a francia, német, osztrák ismeretterjesztő sorozat. A sorozat Európa legmagasabb, nyolc ország területén végighúzódó hegységének egyedi élőhelyeit, növényeit és állatait mutatja be látványos felvételek segítségével.

 

Téli filmkínálat az M2 Petőfi TV-n

Az ifjú Messiás – december 24., 21:10

A film Jézus gyerekkorába enged betekintést. Mária és József azon tanakodnak, mikor mondják el Jézusnak ki is ő valójában, de a fiú lassacskán magától ráébred valódi küldetésére. A 2016-ban készült amerikai filmdráma rendezője, Cyrus Nowrasteh feleségével, Betsyvel közösen írta a forgatókönyvet Anne Rice Az Úr Krisztus – Távol Egyiptomtól című regénye nyomán. Bár a film nagyrészt fikció, cselekménye mégis a Szentírásra, Pszeudo-Máté profán evangéliumára és történelmi eseményekre épül. A filmet Olaszországban, nagyrészt Matera festői vidékén forgatták, de egyes jeleneteket stúdióban, a nagy múltú Cinecittában vettek fel.

 

Téli filmkínálat az M2 Gyerekcsatornán

Teddy mackó karácsonya | december 24., 18:00

Szenteste kiderül, milyen kalandos is lehet a karácsony estéje egy beszélő játékmackónak. A 2022-es norvég családi film főszereplője egy kislány, aki a plüssállat segítségével megtapasztalhatja az ünnep, a barátság és az önzetlen szeretet szellemét.

Sárkánylovasok – 1. évad | december 26-tól
Premieren tűzi műsorra az M2 Gyerekcsatorna december 26-tól délutánonként a Sárkánylovasok című 2019-es, angol animációs sorozatot. A történet kulcsfiguráiként egy ikerpárt láthatunk, akiknek nem akármilyen gyerekkor adatott: sárkányok nevelték fel őket. A mesébe illő lényekre családjukként tekintenek, ráadásul beszélik a nyelvüket.

Csodákkal teli tél – filmek a család minden tagjának a közmédia csatornáin a téli szünetben reklám és megszakítás nélkül.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2023/12/teddy_still_ADS-Service-Kft-8__-1024x554-1-1.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább