D. Nagy Lajos: „Egy rockzenésznek ritkán adatik meg, hogy közel kerüljön a közönséghez”

Már a középiskolában is volt zenekara, a profi zenei pályafutását 28 évesen kezdte, és azóta is a színpad az élete. Idén még a Bikinivel több koncertre is készül, de arra is odafigyel, hogy feltöltődjön.
 

A zenész szinte a kezdetek óta áll a Bikini zenekar élén,1985-ben Nagy Ferót váltotta az együttesben, majd az 1992-es feloszlásuk után szólókarrierbe kezdett. A Bikini együttes 1997-ben újjáalakult, idén a 40. évfordulójukat ünnepelték.
„Nagyon sűrű nyarunk volt, de ehhez már hozzászoktunk az elmúlt negyven év alatt. Novemberben volt a nyári turné utolsó állomása, gyakorlatilag ugyanazokat a dalokat adtuk elő, amelyek elhangzottak a májusi, 40 éves jubileumi koncerten. Karácsony és szilveszter között még négy koncertünk lesz, az évet Siófokon zárjuk” – mondta D. Nagy Lajos, akinek a mai napig lételeme a színpad.
A számtalan fellépés között, visszatekintve az elmúlt négy évtizedre, több olyan koncert is volt, ami különleges helyet foglal el a szívében. „1990-ben a temesvári koncertünk volt a legkiemelkedőbb. Egy rockzenésznek ritkán adatik meg, hogy ilyen közel kerüljön a közönséghez.”
A koncertezés nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is megterhelő, ezért a zenész mindig odafigyel arra, hogy fitt maradjon. A testét rendszeres edzésekkel, a lelkét pedig zenével tartja karban.
„A koncertek között nagy hangsúlyt fektetek a feltöltődésre is, olvasok, filmet nézek, és a kertben tevékenykedem” – tette hozzá D. Nagy Lajos.

Borítókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Videó ajánló

Olvasson tovább