Ridikül

Nádas György felesége és fiai hatására váltott életmódot

A Karinthy-gyűrűs humorista szerint mindenből viccet lehet csinálni, kivéve az egészségünkből. Már több mint két éve, hogy családja kérésére életmódot váltott, a folyamatról a Duna Ridikül című műsorában mesélt, és tippeket is adott a nézőknek.
 

Az utóbbi években egészségtudatosan éli napjait Nádas György humorista. A Dankó Rádió Jó pihenést! című hétvégi műsorának házigazdája korábban nem figyelt oda a táplálkozására, ezért erőnléte leromlott: ha lépcsőzni kellett vagy nagyobb erőt kifejteni, levegőért kapkodott. Családja hamar reagált az intőjelekre, és figyelmeztette őt, hova vezethet, ha nem figyel oda jobban magára – minderről a Duna délutáni magazinműsorának vendégeként beszélt.

„A feleségem két és fél évvel ezelőtt összehívta a családi kupaktanácsot. A fiaim azt mondták, rossz látni, mennyire legyengült a fizikumom. A nejem pedig sírdogált, és kibukott belőle, hogy nem akar idő előtt özvegyasszony lenni. Senki nem hitte el, hogy ennek hatására változtatok majd az életvitelemen, de én be akartam bizonyítani, hogy képes vagyok rá” – kezdte Nádas György a Ridikül című műsorban, amelyben az egészségmegőrzés fontossága került a középpontba. A Karinthy-gyűrűs humorista hozzátette, egyik napról a másikra változtatott, és máig megválogatja, mit fogyaszt. Bár rendszeresen nem sportol, sokat gyalogol és lépcsőzik.

„Már egyáltalán nem fogyasztok alkoholt, de nassolni szeretek. Csokoládé helyett azonban körtét vagy ananászt eszek” – tette hozzá Nádas György. Az előadóművész reggelire gyümölcs- és zöldségleveket fogyaszt, receptjüket meg is osztotta az adásban. A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi részek is.

Ridikül – megújult arculattal és tartalommal, hétköznap 16:05-től Dióssy Klárival a Dunán.

Borítókép: Fotó: MTVA/Tőke Béla

További olvasnivalók