Lélekemelő adventi beszélgetések a Dankó Rádió ünnepi műsorában

Csendesebb legyen az advent és fényesebb a karácsony – ez a célja a Dankó Rádió új, adventi műsorának. A december 24-ig minden nap 17 órától hallható Adventi hívásban hallgatók osztják meg gondolataikat a készülődés időszakáról.
 

Adventi hívás címmel november végén kezdődött el a magyar zene rádiójának új ünnepi műsora. Az adásokban a hallgatók megoszthatják, mit jelent nekik az adventi időszak, gondolataikkal hozzájárulva az ünnepi készülődés meghitt időszakához.

„Célunk, hogy a hallgatók üzeneteikkel segítsenek egymásnak, hogy csendesebb legyen az advent és fényesebb a karácsony. Aki 17 órától hallgatja a Dankó Rádió műsorát, inspirálódni és töltődni is tud, hiszen sok mély üzenet hangzik el” – mondta a rádió szerkesztő-műsorvezetője, Popovics László az Almárium vendégeként. Az eddigi tapasztalatokat összegezve az Adventi hívás műsorvezetője arról is beszélt, hallgatóik szerint, ha őszintén és mélyen szeretnénk átélni a készülődés időszakát, és tiszta szívvel szeretnénk ünnepelni, vissza kell nyúlnunk a múltba, feleleveníteni – a többi közt – a hajnali mise értékét, és tudatosítani magunkban az adventi koszorú gyertyáinak jelentését. Popovics László kiemelte, a régi hagyományok felidézésével értékőrző munkát is végez a Dankó Rádió.

A december 24-ig tartó, hétköznap 17 órakor kezdődő egyórás műsorban a hallgatók történetei mellett a Dankó Rádióban szereplő művészek is bekapcsolódnak az adásokba, és elmesélik, hogyan készülnek az ünnepre.

A hallgatók még jelentkezhetnek a műsorba a Dankó Rádió Facebook-oldalán és délutánonként a 061/759-6071-es telefonszámon is várják.

Adventi hívás – minden nap 17 órától a Dankó Rádióban.

Almárium – minden hétköznap 13:40-től és 15:00-tól a Dunán.

Borítókép: Popovics László (MTVA Fotó: Zih Zsolt)

Olvasson tovább