Ridikül

Ridikül: 100 éves receptek

A december 5-i adás tartalmából.

A magyar konyhaművészet az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson ment keresztül, látványos főzőshow-k, gasztrokiadványok, tehetséges séfek viszik a hírünket a világban, és sorra nyílnak a Michelin-csillagos éttermek is. Újhullámos konyha ide vagy oda, újra foglalkoztatja a gasztrovilágot a régi receptek, ugyanis azok nem csupán ételek, hanem a történelmünk darabjai. Mindegyik magában rejt egy-egy történetet, vagy épp kortörténetet. De vajon miért olyan érdekesek? Mennyit változtak az alapanyagok? Mi jellemzi igazán a magyar konyhát? Miért kellene néhány ikonikus magyar ételt sokáig megőrizni? Akikkel a témában beszélgetünk: Máté Szabi gasztrovlogger, Bereznay Tamás séf, gasztronómiai szakember, Gálffy Zsuzsanna történész, levéltáros és Auguszt Olga cukrász.

Ridikül – Duna – december 5., kedd 15:59

A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Tovább a műsoroldalra >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2023/12/Galffy-Zsuzsanna.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További olvasnivalók