Ridikül

Pindroch Csaba és Verebes Linda lánya művészi pályára készül

Középiskolai felvételi előtt áll Pindroch Mira. A színészházaspár elsőszülött gyermeke jó tanuló és céltudatos a jövőjét illetően: szüleihez hasonlóan ő is művész szeretne lenni – osztotta meg édesanyja, Verebes Linda a Duna Ridikül című műsorában. Az adás hasznos tanácsokat adott más, az iskolaválasztás előtt álló családoknak is.
 

Milyen szempontok alapján válasszunk iskolát? Mely területen tehetséges gyermekünk, és mi az, ami érdekli? Gimnázium vagy valamilyen szakképzés felé terelgessük? Hogyan zajlik a felvételi eljárás? A Duna Ridikül című műsorának pénteki adásában ezekre a kérdésekre kapott választ Verebes Linda. A színésznőnek elsőkézből pályatársa, a kétgyermekes Györgyi Anna adott néhány hasznos tanácsot a továbbtanulás témájában. Csík Gergely, a SzakMÁzz! Egyesület kommunikációs vezetője és Bába Ildikó pályaorientációs szakértő azt is elárulta, hogyan érdemes elkezdeni a középiskolai felvételire a felkészülést. Verebes Linda és Pindroch Csaba lánya, Mira kedvező helyzetben van, mert jó eredményei vannak és tudja, milyen irányba folytatná tanulmányait.

A kislányunk elég eltökélt abban, hogy merre szeretne menni. Művészi pályára készül, pedig nem errefelé tereltük. Nagyon jól tanul, szorgalmas és maximalista, reál és humán tantárgyak terén is erős. A központi felvételin két órája lesz számot adni tudásáról, és bár vizsgahelyzetben stresszelős, biztos vagyok benne, hogy megállja majd a helyét” – kezdte a Ridikül vendégeként a Családi kör egyik házigazdája.

Verebes Linda hozzátette, lánya budapesti gimnáziumban szeretné megkezdeni középiskolai tanulmányait, vállalva az ezzel járó ingázást, mivel nem a fővárosban élnek. „A távolság miatt vonattal jár majd iskolába. Van három testvére, a legkisebb most múlt egyéves, ezért nem tudjuk minden nap autóval vinni és hozni. Az ő döntése volt, hogy vállalja ezt, mert mindenképp Budapesten szeretne középiskolába járni” – fogalmazott a színűvész. A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Ridikül – megújult arculattal és tartalommal, hétköznap 16:05-től Dióssy Klárival a Dunán.

Borítókép: forrás: Ridikül

További olvasnivalók