Ridikül

Csípőműtétje sem állítja meg Papp Jánost

A túrázás korábban rendszeres elfoglaltsága volt, egy operáció azonban kényszerpihenőre ítélte a Kazinczy-díjas színművészt, Papp Jánost. A több mint 50 éve aktív színművész reméli, hamarosan visszatérhet a természetjárók körébe – számolt be róla a Duna Ridikül című műsorában.
 

Noha papíron már 1997 óta szakmai nyugdíjas, folyamatosan dolgozik Papp János. A Kazinczy-, Aase- és Gobbi Hilda-díjas színművész több előadásban játszik, folyamatosan szinkronizál; többek között a világhírű természettudós, David Attenborough és az Oscar- és Golden Globe-díjas filmszínész, Morgan Freeman állandó magyar hangja. A Duna hétköznap délutánonként jelentkező magazinműsorában, a Ridikülben arról beszélt, 75 évesen még nem érzi magát túl idősnek ahhoz, hogy dolgozzon.

„Az idő múlását a fizikai állapotomon keresztül érzem, miközben a tettvágy, az élni akarás túlteng bennem. A hivatás szeretete lelkesen tart, így most is a korábbi intenzitással tudok dolgozni. Lehetetlen, hogy egy lehetőségre azt mondjam, nem, mostantól ezt csinálja más” – fogalmazott a Ridikül vendégeként a színművész. Papp János hozzátette, az üres életnek nincs értelme, és ha egy ember feleslegesnek érzi magát, szerinte az egyenes út a fizikai és szellemi leépüléshez.

„A nyugdíjas létnek fontos tartalmat adni: unokával, főzéssel, hobbival, szórakozással, önkénteskedéssel, sporttal vagy akár munkával. Bízom benne, hogy idővel újra túrázhatok, mert nekem jelenleg a rendszeres fizikai aktivitás hiányzik leginkább az életemből” – jegyezte meg Papp János. A színművész a közelmúltban csípőműtéten esett át, ezért egy időre mozgásszegény életmódra kényszerült. A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán.

Ridikül – hétköznap 16:05-től Dióssy Klárival a Dunán.

Borítókép: Papp János, Ridikül. Fotó: Tőke Béla

További olvasnivalók