A torockói Duna Nap összefoglalója a Duna World csatornán

A nemzeti összetartozás nem az aktuális országhatárok, hanem a mélyről jövő, zsigeri hazaszeretet függvénye – hangzott el Petőfi Sándor tanítása a torockói háromnapos magyarságünnepen, a Duna Napon. Az immár 9. alkalommal megrendezett, mesterségbemutatókkal, irodalmi programokkal és koncertekkel színesített kulturális fesztivál eseményeinek összefoglalóját június 23-án láthatják a Duna World csatornán.
 

Idén először többnapos kulturális programsorozattal ünnepelte a Nemzeti Összetartozás Napját a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. az erdélyi Torockón. A Duna Napon a magyarság szellemi örökségével, történelmi, kulturális értékeivel és hagyományaival ismerkedhettek meg a résztvevők. Június első hétvégéjén várták a székelyföldi Torockón a Kárpát-medencében és a világ más tájain élő nemzettársakat. Altorjai Anita, Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a rendezvény célját úgy fogalmazta meg: szerették volna, hogy egy olyan találkozási pont legyen a Duna Nap, ahol a Kárpát-medencében élő magyarság közösen ünnepelheti, hogy összetartozunk.

Az immár 9. kulturális programsorozat eseményeiről készített műsort a Duna World csatornán nézhetik meg. Bepillanthatnak az előkészületekbe, végigmehetnek a kézműves vásáron, a mesterségek utcáján, betekinthetnek a hangszerkészítő műhelybe, és megismerkedhetnek Petőfi Sándor életével és munkásságával a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgó múzeumbusza által. Táncház, irodalmi kávéház és számos koncert is várta az érdeklődőket, a többi között a Petőfi Zenei Díj „Év férfi előadója” elismeréssel kitüntetett Csík János zenekarának fellépése, valamint az eseménysorozat egyik fénypontjaként rendezett Összetartozás koncert. A Duna World összefoglalójában azt is láthatják, ahogy Keresztes Ildikó, Baricz Gergő, Miller Zoltán és Dolhai Attila közösen énekli Petőfi Sándor Nemzeti Dal című költeményének megzenésített változatát.

Összefoglaló a torockói Duna Napról június 23-án 14:35-től a Duna Worldön.

Olvasson tovább