Ridikül

Miller Zoltán a hosszú házasság titkáról vallott

A színész-műsorvezető az ismerkedés és a párkapcsolat fenntartásának kihívásairól beszélt a Ridikül legutóbbi adásában. A Magyarország, szeretlek! csapatkapitánya szerint manapság sokan túl könnyelműen tekintenek arra a szövetségre, amelyet két ember párként alkot.
 

Miller Zoltán mindig óvakodott attól, hogy a színházban, munka közben ismerkedjen – vallotta be a Duna hétköznap délután jelentkező, Ridikül című beszélgetőműsorában. Szerinte a színészek közötti színpadi kémia eleve furcsa szituációkat teremthet, bármi félreérthető és félremagyarázható. „A feleségemmel nem is a színpadon szerettünk egymásba, hanem egy főpróba végén, amikor megöleltük egymást. Mindketten azt éreztük, mintha ez már többször megtörtént volna. Különleges érzelmi állapot volt” – osztotta meg Miller Zoltán a Ridikülben annak történetét, hogyan esett szerelembe darabbéli partnerével, Vágó Bernadettel. A két musicalszínész azóta már nemcsak a színpadon és a magánéletben alkot egy párt, hanem a Duna közkedvelt vetélkedőjében: a Magyarország, szeretlek! csapatkapitányaiként is. A munka és a gyereknevelés között egyensúlyozva azonban mindig szánnak időt arra, hogy megünnepeljék, éltessék házasságukat. A művész szerint ez a fajta odafigyelés a hosszú házasság egyik titka, ám úgy látja, egyre kevesebben gondolkodnak az élethosszig tartó együttélésben.

Régen, amikor a faluban egymást választotta két ember, szégyennek számított, ha egy idő után az egyik fél jobbra, a másik balra ment. Nem jó érzés azt látni, hogy napjainkban nincs tétje a párkapcsolatoknak” – fűzte hozzá a színész-műsorvezető, aki családapaként gyermekeinek azt tanítja, hogy becsüljék meg az emberi kapcsolatokat, mert azokat nem lenne szabad úgy váltogatni, mint a bennünket körülvevő tárgyakat. A teljes beszélgetés újranézhető a Médiaklikken, ahol 60 napig elérhetők a Ridikül korábbi adásai is.

Ridikül – hétköznap 16:05-től a Dunán.

Borítókép: Fotó: MTVA Ridikül/Tőke Béla

További olvasnivalók