Máthé Erzsire emlékezik a közmédia

A Nemzet Színésze előtt róla szóló műsorokkal tisztelegnek május 9-én a közmédia csatornái. A Dunán az Erdő című tévéjátékát tűzik műsorra, míg az M5 kulturális csatorna a Librettó című magazinműsorában idézi meg a színművész páratlan életútját. A Kossuth Rádió Máthé Erzsi két korábbi interjúját ismétli meg.

Kilencvenöt éves korában elhunyt Máthé Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze. A színművész három évtizeden át játszott a Nemzeti Színházban, és a Katona József Színház alapító tagja volt, de több filmben és számos tévéjátékban is láthatta őt a közönség. Alakításait és összetéveszthetetlen orgánumát május 9-én a hozzá kötődő műsorokkal idézi meg a közmédia.

A Dunán 20:45-től látható a Kézjegy portréműsor Máthé Erzsiről szóló epizódja, majd 21:30-tól az Erdő című 1983-as tévéjátékot vetítik a színésznő főszereplésével. A május 10-i Almáriumban szintén a műsor gyakori vendégére emlékeznek majd.

A Kossuth Rádió kulturális műsora, a Kalendárium 15:30-tól csatlakozik a műsorfolyamhoz egy korábbi interjú részletével. 19:30-tól az Aranyemberek című műsor beszélgetésével adóznak elismeréssel a közkedvelt színművész munkásságának.

Az M5 kulturális csatornán szintén megemlékeznek Máthé Erzsiről az Agenda és a Librettó című műsorokban, valamint 22:45-től a Bolondnagysága című tévéjátékkal.

Videó ajánló

Olvasson tovább