Tour de Hongrie: rajttól a célig a legnagyobb sprintersztárokkal és két Tour-győztessel az M4 Sporton

Minden idők legerősebb mezőnyére készülhetnek a nézők, hiszen a világ legnagyobb sprintersztárjai, Chris Froome és Egan Bernal, valamint az előzetes nevezések alapján tizenhét magyar is ott lehet a szerdán rajtoló Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen. A keddi csapatbemutatót és szerdától vasárnapig mind az öt szakaszt élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu. 
 

A közmédia sportcsatornája indulása óta elkötelezett híve az országúti kerekpársportnak. A Söprögető Kocsi című podcast mellett évről évre kiemelt jelentőségű, hogy az ország legnagyobb körversenyét, a Tour de Hongrie-t is közvetítse a nézőknek. A februári szakaszbejelentő mellett, idén is minden szakaszt élőben közvetít a csatorna. A 879 kilométer össztávú, a tervek szerint 22 csapat részvételével megrendezett verseny csapatbemutatója kedden 18:30-tól lesz Keszthelyen. Az első szakasz szerdán 12:20-tól kezdődik Szentgotthárd környékén, a második Zalaegerszeg és Keszthely, a harmadik Kaposvár és Pécs, a negyedik Martonvásár és Dobogókő között halad, az ötödik helyszíne vasárnap 11 órától Budapest. A fővárosba hat év után tér vissza a körverseny.

Világsztárok az idei mezőnyben

Igazi világsztárok állnak rajthoz az idei magyar körversenyen. Ott lesz a mezőnyben az olimpiai bajnok Elia Viviani, a hét háromhetes viadalt, közte négy Tour de France-t nyert Chris Froome, és a szintén Tour-, valamint Giro d’Italia-győztes kolumbiai Egan Bernal is. A magyar versenyzők közül Dina Mártontól várhatjuk a legkiemelkedőbb teljesítményt.

2023-ban is a rajttól a célig, sőt

A 2022-es Tour de Hongrie történelmi volt a közmédia számára, először közvetítette a verseny minden szakaszát élőben az M4 Sport és az m4sport.hu. A rajttól a célig minden fontos pillanatot megmutatott a csatorna az ország legnagyobb kerékpáros körversenyéről. Az idei Tour de Hongrie mottója, a Proseries kategóriába lépés okán a szintlépés. Ennek a szlogennek a szellemében az MTVA és az M4 Sport idén is minden szakaszt élőben közvetít, de nem áll meg itt, most először már a csapatbemutatót is élőben mutatja, az utolsó szakaszt pedig a helyszínről kommentálja Székely Dávid és ifj. Knézy Jenő. Ezzel is szeretnék átadni azt a fantasztikus hangulatot és atmoszférát, ami a versenyt kíséri.

A Tour de Hongrie közvetítése túlmutat a sporteseményen: nemcsak izgalmas versenyt láthatnak a nézők, hanem az M4 Sport adásainak köszönhetően Magyarország gyönyörű tájait is bejárhatják.

A Tour de Hongrie-t 2023-ban is a rajttól a célig közvetíti élőben az M4 Sport és az m4sport.hu

05.09., kedd
18:30    Tour de Hongrie csapatbemutató

05.10., szerda
12:20    Tour de Hongrie 1. szakasz                      168 km hosszú szakasz (Szentgotthárd-Szentgotthárd)

05.11., csütörtök
12:20    Tour de Hongrie 2. szakasz                      175 km hosszú szakasz (Zalaegerszeg-Keszthely)

05.12., péntek
11:50    Tour de Hongrie, 3. szakasz                     180 km hosszú szakasz (Kaposvár-Pécs)

05.13., szombat
11:05    Tour de Hongrie, 4. szakasz                     206 km hosszú szakasz (Martonvásár-Dobogókő)

05.14., vasárnap
11:00    Tour de Hongrie, 5. szakasz                     150 km hosszú szakasz (Budapest-Budapest)

Borítókép: Versenyzők a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második szakaszán a Heves megyei Szúcs közelében 2019. június 13-án. MTI/Komka Péter

Videó ajánló

Olvasson tovább