Pápalátogatás – Magyarország szakrális kincseit is bemutatja a Szép hazánk, Magyarország! sorozat

Hazánk legkülönlegesebb természeti és kulturális helyszíneit tárja a nézők elé a Dunán és a Duna Worldön a Szép hazánk, Magyarország! című új rövidfilm-sorozat. Ferenc pápa április 28. és 30. közötti látogatásának alkalmából a legjellegzetesebb magyar székesegyházakat, templomokat, valamint a keresztény közösség számára legfontosabb kegy- és zarándokhelyeket is ismerhetik meg a közmédia nézői a rövid összeállításokból.
 

A magyar szakrális épített örökség remekművei is megelevenednek a Szép hazánk, Magyarország! című új turisztikai magazin kétperces epizódjaiban. A pápalátogatáshoz kapcsolódó közvetítések alatt a Duna és a Duna World csatornákon minden nap lenyűgöző drónfelvételekkel kalauzolják a nézőket az ország minden szegletébe.

Az olyan emblematikus turisztikai látványosságként is ismert vallási helyszínek mellett, mint a Pannonhalmi Főapátság, a Tihanyi Bencés Apátság a vagy a Budavári Nagyboldogasszony-templom, teljes látványában tárulhat elénk – a többi között – a Veleméri Szentháromság-templom, az ösküi kerektemplom, avagy Rotunda, a váci Hétkápolna, a bodajki Szűz Mária-kegyhely, a Máriapócs Nemzeti Kegyhely vagy éppen a fóti Szeplőtelen Fogantatás-templom.

A Szép hazánk, Magyarország! változó időpontban jelentkezik a Duna és a Duna World műsorkínálatában. A vallási helyszínek mellett történelmi értékeink: várak, kastélyok, múzeumok, valamint hazánk legizgalmasabb építészeti megoldásai is megjelennek az epizódokban. A látványos felvételekkel és zenei aláfestéssel illusztrált bemutatók a Médiaklikken és a közmédia vallási tartalmainak fórumán, a Bizony, Isten! YouTube-csatornán is elérhetők lesznek.

Videó ajánló

Olvasson tovább