Ridikül

Papadimitriu Athina a hosszú élet titkáról beszélt a Ridikülben

A színművész a Duna műsorának vendégeként egy 103 éves görög ismerőse történetével példázta, hogyan őrizhető meg a vitalitás és az egészség időskorban is, ha a természettel összhangban éljük mindennapjainkat.
 

A tavaszi napéjegyenlőség a csillagászati tavasz kezdete, a természet megújulásának, kivirágzásának időszaka. A felfrissülést nemcsak a növény- és állatvilág, hanem az emberiség is megérzi, fizikai és lelki állapotunkra is jótékonyan hat a napsütéses órák növekedése – hangsúlyozta Fejes Ádám a Ridikül keddi adásában. A közmédia meteorológusa mellett Csörgő Zoltán szimbólumkutató, Dr. Békássy Szabolcs háziorvos és Papadimitriu Athina Jászai Mari- és EMeRTon-díjas színművész beszélgettek arról, mit jelképez számukra a tavasz beköszönte.

„Bár városi gyerek voltam – a hatodik kerületben nőttem fel – már akkor sem bírtam a bezártságot. A mai gyerekek elszigetelik magukat a négy fal közé a számítógéppel és az okostelefonnal, miközben a legnagyobb tanítómester a természet. Egy barátnőm édesanyja már 103 éves, mindig azt ette, itta, amit a Föld adott. Sétál, amennyit bír, minden nap beveti az ágyát, nem hagyja el magát. Hihetetlen, de protézise sincs, az összes foga egészséges” – mesélte az előadóművész, aki idős ismerőséhez hasonlóan az élete minden területén a természetességet keresi: betegség esetén és annak megelőzésére is gyógynövényeket, organikus vitaminforrásokat használ.

Többször kaptam már ajándékba mindenféle divatos táplálékkiegészítőt, de ott sorakoznak a polcomon, hozzájuk se nyúltam. Hiszem, hogy ha változatosan táplálkozunk és odafigyelünk a testünk jelzéseire, akkor egészségesek maradunk” – tette hozzá Papadimitriu Athina. Böjtöt éppen azért nem tart, mert nem tudja megvonni magától a húst, olyankor nem érzi magát egészségesnek. A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Ridikül – minden hétköznap 15:45-től Dióssy Klárival!

További olvasnivalók