A Bartók Rádió műsorvezetői a kulisszák mögött

A Bartók Rádió két ismert hangja, Bolla Milán és ifj. Bazsinka József magánéletükbe engedtek betekintést nemrég a rádióadó közösségi oldalán. A csatorna szerkesztő-műsorvezetői nemcsak kedves családi emlékeik közül mutattak meg néhányat, szakmai példaképeikről is meséltek.
 

Március elsejétől új műsorvezetők köszöntik reggelente a Muzsikáló reggel hallgatóit. A Bartók Rádió két munkatársa, Bolla Milán és ifj. Bazsinka József váltják a korábbi házigazdát, Bősze Ádám zenetörténészt, műsorvezetőt. A csatornát már 15 éve erősítő Bolla Milán a rádiózás mellett hegedűművészként rendszeresen fellép, továbbá a Solti György Zeneiskola Ifjúsági Zenekart vezeti. Számtalan koncertközvetítés fűződik nevéhez, valamint a Muzsikáló délután és az Összhang című műsorok szerkesztése és műsorvezetése. A szintén zenész ifj. Bazsinka József tubaművész, az In Medias Brass rézfúvós kvintett tagja 2021 februárjában csatlakozott a Bartók Rádió szerkesztőségéhez műsorvezetőként. Hangja a Muzsikáló délután, az Összhang, az Arckép és a hetente jelentkező Fanfár – minden, ami fúvós című műsorokból lehet ismerős a hallgatóknak.

A reggeli műsor két új állandó műsorvezetője néhány érdekességet osztott meg magáról a Bartók Rádió közösségi média felületén. Humoros és megható történetek, valamint fotók is előkerültek a zenész-műsorvezetők múltjából.

Ifj. Bazsinka József gyermekkori emlékei között felidézte, hogy már óvodás korában szerepelt a Zeneakadémia egy vizsgaelőadásán, valamint, hogy zenész szülei fellépése közben tubatokba bújva aludt a zenekari árokban. Elmesélte annak történetét is, hogy 25 évvel ezelőtt egy tubagyár külön egyedi méretet fejlesztett ki neki a hangszerből, amely azóta világszintű népszerűségnek örvend.

Bolla Milán a többi között arról mesélt, kik azok a meghatározó művészek a zenei életben, akik nagy hatással voltak rá, és bevallotta, régi álma vált valóra a rádiózással. Azt is megtudhatták róla a rádióadó közösségi oldalának követői, mit csinál szívesen szabadidejében, és hogy mitől változott meg korábbi életritmusa.

A teljes történetek és a képgalériák a Bartók Rádió Facebook-oldalán érhetők el.

Videó ajánló

Olvasson tovább