Déryné ifjasszony – Tévépremier a Dunán

Újabb kortárs hazai filmet tűz műsorára premierben a közmédia. A kőszínház előtti világ legnagyobb magyar színésznőjéről, Déry Istvánné Széppataki Rózáról szóló 2022-es tévéjátékot március 13-án mutatja be a Duna.

A vándorszínészet korának legnépszerűbb színésznője, a legendás szubrett, Déryné tévéjátékban elevenedik meg 200 év távlatából Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című színdarabjának filmváltozatában. A művészettel, szerelemmel és drámával átfűtött történetet a Déryné Társulat színművészeivel Vidnyánszky Attila rendező állította színpadra, majd készített belőle tévéfilmet, producere a Déryné Program igazgatója, a Jászai Mari-díjas Kis Domonkos Márk.

Az 1830-as években, a történelmi Magyarországon egy maroknyi vándorszínész járja az országot, hogy magyar nyelven szóljon az itt élő emberekhez. Déryné szerelmi tragédiája mellett a nézők ízelítőt kapnak a vándorszínészek életéből és a magyar nyelvért folytatott küzdelemből, mindezt könnyeden, romantikus, olykor humoros jelenetekkel.

A film káprázatos látványvilágát nemcsak a színpadi díszletek teszik érdekessé. Az alkotók külső helyszíneken is forgattak, például a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben. A címszerepben a Jászai Mari-díjas színművész, Tarpai Viktória látható, partnerei között szerepel mások mellett Janka Barnabás, Szemerédi Bernadett, Széplaky Géza és Dánielfy Gergő.

A tévéfilmet a Déryné Program készítette, a magyar színjátszás egyik legnagyobb alakja, Déryné Széppataki Róza halálának 150. évfordulója alkalmából.

Déryné ifjasszony – március 13-án 23:15-től a Dunán!

Magyar filmek egész évben, megszakítás nélkül a Dunán!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2023/03/MTVA_Filmiroda_Deryne-ifjasszony_2.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább