A Nébih felmérése szerint a fogyasztók kevesebb, mint 5%-a fogyasztana szívesen rovarokból készült ételt, több mint 70%-uk pedig határozottan elzárkózik a lehetőségtől. Mindeközben az Európai Unióban már négy olyan rovarfajta van, amely a kereskedelmi forgalomban élelmiszerként, és élelmiszer-összetevőként jelenhet meg. A rovarok fogyasztása vitatott terület, de a tudományos kutatásoknak előremutató eredményei vannak és erősen fejlődik a nemzetközi piac, illetve a gasztronómiai érdeklődés is csillapíthatatlan. Érvek és ellenérvek következnek.
Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Bak Anita
Vendég: Schmidt Judit dietetikus
Telefonon: Jókuti András, gasztronómiai szakújságíró és blogger
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.