Hűvösvölgyi Ildikó szerint hinni kell a házasság szentségében

A jó házassághoz a szereteten és a szerelmen kívül humor is kell, véli a Kossuth-díjas színművész, aki már 46 éve él boldog házasságban. Hűvösvölgyi Ildikó a Duna Agapé című műsorában a Házasság hete apropóján arra biztatta a párra vágyókat, hogy keressék, és meg fogják találni a társukat.
 

Mi a boldog házasság titka? Hogyan lehet kitartani egymás mellett jóban-rosszban hosszú éveken át? A Házasság hete alkalmából ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat az Agapé című műsor vendégeivel, Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésszel, Kádár Annamária pszichológussal, Mihalec Gábor pár- és családterapeutával és Lőrincz György borásszal.

Hűvösvölgyi Ildikó 21 évesen ismerte meg későbbi férjét, Kisfaludy András Balázs Béla-díjas rendezőt, akivel már 46 éve élnek boldog házasságban, két felnőtt gyerekük és egy unokájuk van. A Kossuth-díjas színművész szerint a házassághoz elsősorban két olyan ember kell, akik összeillenek. „Mikor az embernek elkezdődik a házassága, nem tudja, hogy az milyen boldog lesz. Két emberre van szükség, akik szeretik egymást, és együtt is akarnak maradni. Nincs recept, mindent tanulni kell folyamatosan. Azt, hogy miként lehet együtt élni, milyen feleségnek, anyának lenni. Most azt tanulom, milyen nagymamának lenni” – mondta a színművész, aki úgy látja, soha senki sem fogja úgy szeretni az embert, mint a családja, a férje, a gyerekei. Ő hálát ad minden nap ezért a csodáért, a szerető családjáért. Hűvösvölgyi Ildikó az Agapéban a párjukat keresők számára is megfogalmazta üzenetét: „Keresni kell, és meg is találják majd társukat, lehet, hogy ott, ahol nem is gondolnak rá, de rálelnek majd, és higgyenek a házasság szentségében.”A teljes beszélgetés, amelyben Hűvösvölgyi Ildikó férjével történt megismerkedésükről is mesél, újranézhető a Médiaklikken, ahol 60 napig érhetők el az Agapé korábbi adásai is.

Agapé – szerdánként 21:55-től a Dunán!

A közmédia további vallásos tartalmai megtekinthetők a Bizony, Isten! Youtube-csatornán!

Borítókép: Hűvösvölgyi Ildikó Fotó: MTVA

Olvasson tovább