Csak itt és csak nálunk – röviden így jellemezhetnénk azokat az értékeket, amelyek felkerültek a hungarikumok listára. Beszélgettünk már a Ridikülben a magyar operettjátszásról, szép felvételeket mutattunk egyik adásunkban az alföldi kamilla virágzásáról, mivel ez a gyógynövény is hungarikum, egy alkalommal pedig magyar kutyafajták szép képviselői népesítették be a stúdiónkat. Ez alkalomból az ízeké lesz a főszerep és azoké a növényeké, jószágoké, amelyek meghatározták és meghatározzák a hagyományos magyar gasztronómiát. Vendégünk lesz: Ruprecht László kreatív séf, a SVÉT elnöke, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, Such Zoltán András, a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál kolbászkirálya és ifj. Csontos György asztalosmester, a karcagi birkafőző.
Ridikül – Duna – február 13., hétfő 15:45
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Feliratozva a teletext 333. oldalán.