A közmédia munkatársai kapták a 2022-es Média a Családért-díjat

A közmédia munkatársai vehették át a Média a Családért Alapítvány rangos szakmai elismeréseit. A szervezet által létrehozott Média a Családért-díjat több kategóriában január 23-án, az Eiffel Műhelyházban adták át a kimagasló színvonalú rádiós és televíziós tartalmakért.
 

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj azokat a rádió- és televízióműsorokat, valamint cikkeket jutalmazza, amelyek értékközpontú, a családot erősítő és szakmailag igényes beszámolót, publikációt hoznak nyilvánosságra. A díjat Ambrus Eszter, az MTVA vallási főszerkesztőségének szerkesztője és Nagy-Bozsoky József operatőr a Találkozás című televíziós riportért nyerték el, megosztva Madocsai Beával, a Kossuth Rádió Tanúim lesztek című műsorában készült Ráhel Szőlőskertje című beszélgetéséért.

A Találkozás stábja fontosnak tartja a nehéz élethelyzetek és emberi sorsok bemutatását, ezért is döntöttek úgy, hogy a Dunán futó műsor segítségével a Down-szindrómás gyerekekre hívják fel a figyelmet. A közmédia saját gyártású vallási műsorának kiemelt célja a hazai hitélet és a keresztény értékek közvetítése, megőrzése, a kultúránk gazdagítása, továbbá a társadalom és a család egységének erősítése.

„A társadalom legfontosabb egysége a család, ezért is örülünk, hogy évről évre díjazzák kollégáinkat, mert ez azt mutatja, hogy az MTVA munkatársai azonosulnak is ezzel a témával, nemcsak feladat vagy kötelesség a számukra, hanem át is lényegülnek, amikor ezeket az anyagokat készítik. A nyertes riport, a Találkozás is erről szól, megmutatja miért fontos a legkisebb egység, a család” – hangsúlyozta Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója az ünnepi díjátadón.

Olvasson tovább