Káli Gábor lesz 2024-ben az Újévi Nyitány karmestere

Számos nemzetközi karmesterverseny győztese, rangos külföldi zenekarok és operaházak rendszeres vendégművésze, a Münchenben élő Káli Gábor vezényli a következő Újévi Nyitány koncertet. 2024-ben ötödik alkalommal köszöntheti a közönség az új esztendőt közösen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséges művészeivel a Zeneakadémián. A január 1-jei hangversenyt a tervek szerint a Duna és a Bartók Rádió is élőben közvetíti.
 

Teltház előtt köszöntötte az új esztendőt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem három tehetséges művészével a Zeneakadémia Nagytermében. Az elmúlt években hagyománnyá vált ünnepi koncertet idén Oliver von Dohnányi vezényelte, aki a Rádiózenekar-alapító Dohnányi Ernő két művét is műsorára tűzte, az Ünnepi nyitányt és a Szimfonikus percek egy tételét.

A nemzetközileg elismert karmesterek sorát, akik az elmúlt években dirigáltak az újévi koncerten – Vásáry Tamás, Kovács János, Medveczky Ádám és Oliver von Dohnányi – 2024-ben a fiatalabb nemzedéket képviselő Káli Gábor karmester folytatja. Vele és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, valamint a Zeneakadémia ifjú szólistáival együtt az Újévi Nyitány jövő évi koncertjén találkozhat a közönség.

Az előadást a tervek szerint hagyományosan a közmédia két csatornája, a Bartók Rádió és az Duna is közvetíti.

Olvasson tovább