M4 Sport: svéd–magyar csúcsrangadóval folytatódik szerdán a férfi kézilabda-vb

Svédország ellen kezdi meg középdöntős szereplését a magyar válogatott a férfi kézilabda-világbajnokságon. A szerdán 20:30-kor kezdődő mérkőzés sorsdöntőnek bizonyulhat nemzeti válogatottunk számára: győzelem esetén életben tartható a csapat olimpiai kvalifikációs álma. A magyar válogatott találkozóit továbbra is a Kossuth Rádióban, az m4sport.hu oldalon és a közmédia sportcsatornáján, az M4 Sporton követhetik a nézők, amely a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos otthona.
 

A jelenlegi lebonyolítási rendszerben talán soha nem látott lehetőség volt a magyar kézilabda-válogatott kezében a csoportkör zárása előtt a férfi kézilabda-világbajnokságon. A Portugália elleni kijózanító vereséget megelőzően úgy nézett ki, hogy nemzeti válogatottunk még a középdöntő előtt biztosíthatja negyeddöntős szereplését, és ezzel kvalifikálhatja magát a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra. A portugálok elleni vereség azonban azt jelenti, hogy most három sorsdöntő mérkőzés vár a csapatra.

A II-es számú középdöntőben – amelyből az első kettő jut a negyeddöntőbe – a C-csoport első három helyezettjével, Svédországgal, Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal egészül ki az egyaránt két pontról induló portugál, izlandi, magyar hármas. A társházigazda Svédország elleni rangadó ígérkezik igazán nagy kihívásnak, ezt követően pénteken 18 órától Brazília és vasárnap 15:30-tól a Zöld-foki Köztársaság legyőzése már kevésbé okozna meglepetést. Ha mindhárom mérkőzést győzelemmel zárná a magyar együttes, akkor ismét történelmi siker kapujába kerülne: karnyújtásnyira lenne az olimpiai részvétel. A 2024-es párizsi olimpiai játékoktól egészen 2032-ig az M4 Sporton és a magyar közmédia csatornáin követhetik a nézők az ötkarikás játékokat.

A magyar válogatott mérkőzéseit élőben követheti az M4 Sporton, a Kossuth Rádióban és az m4sport.hu oldalon.

A magyar válogatott mérkőzései a középdöntőben:
01.18. Svédország–Magyarország 20:30
01.20. Brazília–Magyarország 18:00
01.22. Zöld-foki Köztársaság–Magyarország 15:30

Olvasson tovább