Férfi kézilabda-világbajnokság - Rekordszámú közvetítés az M4 Sporton

Sosem látott mennyiségben érkeznek a közmédia sportcsatornáira és internetes felületeire a kézilabda-vb meccsei. A tét nem kevesebb, mint a párizsi olimpia. A magyar válogatott esélyeiről Hanusz Egon és Bánhidi Bence nyilatkozott a nemzeti csapat mérkőzéseit közvetítő Kossuth Rádióban, az M4 Sport műsorvezetője, Mohay Bence az M1 műsorában adott interjút.
 

Szerdán este a Lengyelország – Franciaország mérkőzéssel elkezdődött a lengyel-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság, amelyet a franciák nagy csatában 26-24-re nyertek. A magyar válogatott ma este 18 órától kezdi meg szereplését, rögtön egy nagyon fontos mérkőzéssel, hiszen Dél-Korea ellen kötelező nyerni a csoportból való továbbjutáshoz.

„Azért küzdünk, hogy kijussunk az olimpiára, ez mindannyiunk nagy álma” – szögezte le a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában a mérkőzésre készülő Hanusz Egon, a magyar válogatott irányítója. Csapattársa, Bánhidi Bence hangsúlyozta, már mindenki a világbajnokság lázában ég, fizikálisan és mentálisan is készen állnak a tornára. „A saját játékunkat kell játszanunk. A védekezésre kell nagyon odafigyelnünk az összes mérkőzésen, mert ha az működik, meccseket lehet nyerni vele” – fogalmazott Bánhidi Bence a Kossuth Rádióban, ahol élőben lehet majd követni a magyar válogatott mérkőzéseit.

Az M4 Sport műsorvezetője, Mohay Bence az M1 Ma reggel című műsorában a továbbjutási esélyeket latolgatva úgy fogalmazott, nehéz lenne megjósolni, hogy ebből a csoportkörből ki lesz az az egy csapat, aki kiesik. A műsorvezető szerint jó védekezéssel, ügyes, gyors játékkal és kiemelkedő kapus teljesítménnyel van esélyünk a győzelemre. Az izgalmas, rekordnak ígérkező 112 mérkőzést a magyar olimpiai csapat hivatalos otthona, az M4 csatorna kivétel nélkül közvetíti valamely felületén.

„Várjuk a képernyő elé a szurkolókat, hiszen az M4 Sport mellett az M4 Sport+ és az m4sport.hu egyes, kettes és hármas csatornáján is közvetítjük a férfi kézilabda-világbajnokság meccseit. Ennyi mérkőzés kézilabda-világeseményen sem a férfi, sem a női vonalon nem volt még” – nyilatkozta Mohay Bence, hozzátéve, hogy a következő olimpiára akkor tudjuk biztosan kvalifikálni magunkat, ha a legjobb hét csapatban benne vagyunk, ez óriási bravúr lenne a hazaiaktól.

Férfi kézilabda-világbajnokság – január 11. és 29. között minden mérkőzés élőben kizárólag az M4 Sport csatornáin és az m4sport.hu-n, a magyar válogatott mérkőzései élőben a Kossuth Rádió műsorán is!

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
01.12., 18:00 – Magyarország – Dél-Korea
01.14., 20:30 – Izland – Magyarország
01.16., 20:30 – Portugália – Magyarország

Olvasson tovább