Különleges karácsonyra készül Bencze Ilona

A színművész a Kossuth Rádióban mesélt arról, hogyan várja haza idén Görögországban élő családját.

Öt évtizede van a pályán Bencze Ilona, aki 1972-ben szerződött a Madách Színházhoz, amelynek azóta is társulati tagja. A színházi öltözőben, a már húsz éve töretlen sikerrel futó Az Operaház fantomja című előadás előtti órákban adott interjút a Kossuth Rádió Nagyok című műsorának a Jászai Mari- és Tolnai Klári-díjas színművész, érdemes művész, aki kivételesen élete egyik legfontosabb szerepéről, a nagymamaságról is mesélt. Egyetlen unokája már elmúlt hatéves, Görögországban él, és a ritka találkozások mellett is bensőséges a viszonyuk. Mint mondja, a szeretetnek nem szabhat gátat a távolság.

„Minden, ami vagyok, azt az őseimtől hoztam. Engem hároméves koromtól a nagyszüleim neveltek, de nem azért, mert a szüleimnek valami bajuk volt velem, hanem hogy segítsenek az édesanyámnak, mert mindössze 19 évesen szült engem, és utánam rövid idő alatt érkeztek a testvéreim. Én vagyok az első gyerek, és az imádott első unoka voltam. Már elmúltam hatéves, amikor visszakerültem a családomhoz, mert akkor az édesanyám azt mondta, hogy elég volt, én az ő gyereke vagyok, és hazavitt” – kezdte Bencze Ilona, hozzátéve, hogy édesanyja fantasztikus asszony volt, a legfőbb motorja a családjuknak. Tanításait a szeretetről és az összetartozás erejéről igyekszik továbbadni.

„Sokat változott a világ a gyermekkorom óta. Nézem a kis unokámat, aki kap egy új játékot, picit játszik vele, aztán dobja a sarokba. A lányom meg is tiltotta, hogy karácsonyra ajándékot vegyek, mert nincs szüksége több játékra. Úgy döntöttem, hogy kultúrát és élményt ajándékozok neki, ezért két előadásra is elviszem” – mesélt karácsonyi terveiről a színművész, akit az ünnepek alatt meglátogat Görögországban élő családja. A teljes beszélgetés újrahallgatható a Nagyok Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Nagyok – zenés portréműsor minden hétköznap 19:30-tól a Kossuth Rádión!

Olvasson tovább