Kinek mi jelenti a tél ízeit? A mézeskalács? Netán a forró csoki? A sült gesztenye? Vagy az ünnepek körüli desszertek? Ezek az ízek nem véletlenül jelennek meg télen. A fahéj, a kardamom, a szegfűszeg melegítő hatású, és számos gyógynövény segít ilyenkor a megfázáson, vagy a sötétség okozta rossz hangulat leküzdésén és akkor még nem is beszéltünk a fűszerekről, és a teákról. Régre visszanyúló hagyomány és történet övezi például a mézeskalácsot. Kinek milyen recept vált be? Miről szólnak az ízek mögötti emlékek, történetek? Erről beszélgetünk adásunkban, ami garantáltan egy igazi paradicsom lesz az érzékszerveinknek. Itt lesz velünk: Lopes-Szabó Zsuzsa, gyógynövény-specialista, Petrits Szilveszter, mézeskalács-készítő, Madarász Ildikó, a vidék háziasszonya és Rimóczi László, grillázsguru.
Ridikül – Duna – december 1., csütörtök 15:45
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Feliratozva a teletext 333. oldalán.