Virtuózok V4+ 2021
×

„Szupergyőztest” is hirdetnek a Virtuózok nyolcadik évadában

November 18-tól öt péntek estén át követhetik a fiatal klasszikus zenei tehetségek virtuóz játékát a Dunán. Hazánk egyetlen komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok ugyanis immár a 8. évadával tér vissza a képernyőre. Pénteken az elmúlt évek legjobb pillanatit idézhetik fel a 20:45-kor kezdődő műsorban.

Visszatekintő adással kezdődik a Virtuózok V4+ 2022-es évada pénteken este. A Duna nézői  mindent megtudhatnak az elmúlt nyolc év legnagyobb reménységeiről, miként vezetett útjuk a kezdetektől a nemzetközi sikerig. Hazánk nagyszabású komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok 2014-ben indult útjára azzal a céllal, hogy magyar tehetségeket fedezzen fel és segítse pályájukat. 2020-ban nemzetközivé vált a produkció, a Visegrádi Négyek országaiban és évről-évre további egy országban mutathatják be klasszikus zenei tehetségüket a verseny indulói.

“A műsornak köszönhetően rengeteg embernek mutathattuk meg, milyen gyönyörű, ha a mindennapok része ez a csoda, amelyet klasszikus zenének és Virtuózoknak hívnak” – mondta az egyedülálló tehetségkutatóról a Család-barát adásában Boros Misi, a műsor első évadában a Kicsik korosztályának győztese. A Duna délelőtti műsorának vendége volt a széria másik korosztályának nyertese, Lugosi Dániel Ali is. A Virtuózokban aratott sikerük után az elmúlt nyolc évben mindketten bejárták koncertjeikkel a fél világot, és abban egyet értettek, hogy a magyar közönség szeretete kiemelkedő.

Boros Misivel és Lugosi Dániel Alival is találkozhatnak ismét a nézők a péntek esti visszatekintő adásban, egy hét múlva pedig új komolyzenei tehetségeket ismerhetnek meg. A Virtuózok V4+ ezúttal a visegrádi négyek országai és Szlovénia komolyzenei tehetségeit keresi. A második adásban a magyar virtuózokat ismerhetik meg, akik a hazai klasszikus zene elismert képviselői előtt mutatkozhatnak be. Miklósa Erika, Batta András, Balázs János és Bogányi Gergely mellett két új zsűritag, Keller András és Káel Norbert keresi a jövő reménységeit.

A zsűri által kiválasztott Magyarországot képviselő négy zenész, ezt követőn már nemzetközi színtéren mérettetik meg magukat. Két elődöntő után következik december 16-án a döntő. Ekkor nemcsak az országok győzteseire derül fény, hanem „szupergyőztest” is hirdetnek, akit a döntőbe jutott versenyzők saját maguk közül titkos szavazással választanak ki,  így a műsorfolyam legvégén a világsztárokból álló zsűrinek is meglepetésben lesz része.

Virtuózok V4+ Szlovénia – november 18. és december 16. között péntek esténként 20:45-kor a Dunán!

Csodákkal teli tél a Dunán!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => forrás: MTVA
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/11/Virtuozok-1.-evad_Boros-Misi_forras_MTVA.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További cikkek