Az EBESZ képviselőit fogadta Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója

A közmédia vezetője fogadta a hazánkba látogató Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadságért felelős képviselőjét.
 

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója az intézmény Kunigunda útján álló gyártóbázisán találkozott Teresa Ribeiro-val, az EBESZ médiaszabadságéért felelős képviselője vezette delegációval.

Az EBESZ delegációja tájékoztatást kapott az MTVA működését meghatározó médiarendszerről, a vonatkozó közszolgálati követelményrendszerről, továbbá az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szabályszerű együttműködéséről, amelyek garantálják a hiteles és objektív műsorkészítést.

A tanácskozáson a magyar közmédia vezetője beszámolt a magyar közszolgálati médiarendszer helyzetéről és működéséről, a nemzetközi szabványoknak megfelelő, azokkal összhangban működő közszolgálati műsorgyártásról, hangsúlyozva az MTVA Etikai Kódexében, valamint a Médiatörvényben és a Közszolgálati Kódexben megjelenő kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó rendelkezések érvényesülésének garanciáit.

Papp Dániel pontos tájékoztatást adott az EBESZ küldöttségének arról, hogy a legutóbbi, április 3-án tartott országgyűlési választások eredményeként a parlamentbe bejutott ellenzéki pártoknak novemberig elküldött 3976 meghívásnak mindössze 69 alkalommal tettek eleget. Vagyis a majdnem 4000 meghívás tekintetében kevesebb mint 2 százalékában jött be képviselőjük a tévé- vagy a rádióstúdióba. A választásokon indult, de a bejutási küszöböt el nem érő politikai szervezeteknek elküldött 206 invitációból összesen 26 szereplést vállaltak a pártok vagy azok korábbi jelöltjei, jelenlegi tisztségviselői, aktivistái.

Olvasson tovább