Gyakornokból lett képernyős az M5 csatorna Junior Prima díjas műsorvezetője

Tavasszal Az év felfedezettjének választotta az MTVA, november 9-én pedig megkapta a Junior Prima díjat is, ismeretterjesztés és média kategóriában az M5 ifjú műsorvezetője, Koltai-Kiss Bori. Az elismeréssel járó felelősségről a Duna Család-barát című műsorának vendégeként beszélt.

Koltai-Kiss Bori még nincs 30 éves, de karrierútja a bizonyíték arra, hogy kellő szorgalommal és kitartással gyakornokból egy nap akár műsorvezetővé is válhat egy fiatal tehetség. A jelenleg az M5 kulturális csatorna szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozó fiatal öt évvel ezelőtt gyakornokként kezdett a Duna A Dal című műsorában, majd az M2 Gyerekcsatorna egyik arca lett. Két éve erősíti a közmédia kulturális tévécsatornájának csapatát, ahol kezdetben a Librettó című napi magazin adásainak gyártásában vett részt, jelenleg pedig a Multiverzum ismeretterjesztő műsorban látható. Fontos szakmai mérföldkőként tekint arra, hogy Junior Prima díjjal tüntették ki munkájáért, ugyanakkor az elismeréssel járó felelősségnek is szeretne eleget tenni.

„Meglepődve fogadtam a hírt, hogy díjat kapok, mert a jelölésről sem tudtam. Amikor átadták, visszaemlékeztem az elmúlt öt évre, amit eddig a közmédiánál töltöttem. Sorra vettem azokat a személyeket, akiknek hálás lehetek azért, hogy idáig eljutottam, felidéztem a forgatásokat és azokat a különleges élményeket, amelyeket sosem élhettem volna át, ha nem televíziósként dolgozom. Ha valaki Junior Prima díjat kap, az a jövőbe mutat, a díjon túl megelőlegezett bizalmat is kap, ennek tudatában folytatom a munkám” szögezte le a Család-barát vendégeként Koltai-Kiss Bori, aki két díjával sem szeretne lazítani, a következő forgatásán hidrogeológiai terepgyakorlatra megy egy kút mélyére. A Multiverzum adásain kívül Borit érdemes követni a közösségi médiában is, véleményvezérként jelen van a Közmédia Arcai programban, és ő a Csináljuk a fesztivált! december 3-án induló új évadának közösségi média nagykövete is.

Videó ajánló

Olvasson tovább