Junior Prima Díjas lett Koltai-Kiss Bori

Az ismeretterjesztés és média kategóriában az M5 szerkesztő-műsorvezetője vehette át a Junior Prima Díjat.
 

A közmédia munkatársának, Koltai-Kiss Borinak, az M5 kulturális csatorna szerkesztő-műsorvezetőjének ítélték oda az idei Junior Prima Díjat, ismeretterjesztés és média kategóriában. A harminc év alatti, munkájukat kiemelkedően végző fiataloknak járó elismerést szerda délután Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója adta át az ifjú tévésnek.

Koltai-Kiss Bori gyakornokként kezdett a Duna A Dal című műsorában, majd az M2 Gyerekcsatorna egyik arca lett. Egészen hamar, mindössze egy hónap után saját rovatot kapott, így a kamerák előtt is kipróbálhatta magát. A Hetedhét kaland műsorvezetőjeként egyfajta „kreatív alkotóműhelyben” bontakoztathatta ki tehetségét, és megmutathatta vidám, energikus természetét. Szakmaiságát, precizitását és elhivatottságát hamar felfedezték, a European Broadcasting Union (EBU) kapcsolattartója lett. Nemzetközi tapasztalatai, a külföldi gyermekcsatornákkal való együttműködések nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy inspirációt gyűjtsön munkájához és szélesítse látókörét.

Öt éve dolgozik a közmédiánál, két éve pedig az M5-höz került, ahol riporter, majd műsorvezető lett. Korábban közreműködött a csatornán futó napi kulturális magazin, a Librettó adásainak gyártásában, amelyben a kulturális élet színe-javával ismerkedett meg.

Jelenleg a Multiverzum ismeretterjesztő műsorban látható, ahol gyakran a testi épségét kockáztatva szórakoztató módon tájékoztatja a nézőket a radioaktív sugárzás lényegéről, halált megvető bátorsággal vesz részt rendőrségi kutyakiképzésen, kaszkadőrökkel gyakorlatozik, búvárkodik, barlangászik, Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnokkal tanul vízilabdázni vagy éppen az erdőben éjszakázva tanulmányozza a szarvasbőgést.

A közmédia Nyaralj itthon! turisztikai ajánlójának szerkesztésében is részt vett idén. A Múzeumok Éjszakáján a tévénézőket az ország legkülönbözőbb tárlatain kalauzolta. A költészet napján a Versmaraton kihívás alkalmával a magyar kortárs költők verseit tolmácsolta a közönségnek. A Debreceni Virágkarneválon pedig az M5 legszebb virágszálaként tudósított. Online tartalomgyártóként jelen van a Közmédia Arcai programban, a Csináljuk a fesztivált! téli évadának közösségi média nagykövete. 2022-ben Az év felfedezettje díjat ítélte oda neki az MTVA.

Borítókép: MTI

Videó ajánló

Olvasson tovább