Ridikül

Iskolákban tart előadást felmenője hazafias tetteiről Batthyány Boldizsár

A Duna délutáni magazin műsora, a Ridikül az október 6-i nemzeti gyásznapon az aradi vértanúk előtt tisztelgett. A vendégek között Batthyány-Schmidt Margit arról beszélt, hogyan ápolják leszármazottjai Batthyány Lajos gróf, az első magyar miniszterelnök, a szabadság harc mártírjának emlékét.

Több száz Batthyány leszármazott él a világon, közöttük Batthyány-Schmidt Margit férje, Batthyány Ádám, akivel 2015-ben alakították meg a Magyar Batthyány Alapítványt. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy országunk, kultúránk, hagyományaink és szellemiségünk jó hírét vigyék a nagyvilágba. A Ridikül vendégeként hangsúlyozta, a Batthyány család tagjának lenni nagy társadalmi felelősséget jelent.

Feleségként kerültem be a Batthyány családba. A férjemmel két közös gyermekünk van, Katalin és Boldizsár, akik már fiatal felnőttek, huszonévesek, itt élnek, még tanulmányaikat folytatják. A fiunk rendszeresen segít abban, hogy az új generációnak is át tudjuk adni az aradi vértanúk örökségét. Iskolákban beszél Batthyány Lajos történelmi jelentőségéről. Ez egy örök életre szóló küldetés” – mondta a Duna műsorában Batthyány-Schmidt Margit, aki szerint nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a múltunk ismerete nélkül nem lehet jövőnk.

A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Ridikül – minden hétköznap 15:40-től a Dunán!

További olvasnivalók