Sógora szöktette meg fogvatartóitól a magyar lányt

Egy emberkereskedelembe keveredett fiatal nő filmbe illő történetét tette közzé a közmédia vallási videócsatornája, a Bizony, Isten!. Az emberkereskedelem témájával október 3-án, hétfőn este a Duna nagy múltú bűnügyi magazinműsora, a Kékfény is foglalkozik majd.
 

Embertelen körülmények között tartották, a pénzét elvették és napi 10 vagy akár 15 férfi fogadására kényszerítették azt a fiatal magyar nőt, aki anyaotthonban felnőve egy jobb élet reményében vállalt szexmunkát külföldön, mert egy prostitúcióban jártas pár rábeszélte, hogy ez az egyetlen lehetősége kitörni a szegénységből. A kegyetlen emberkereskedők azonban nem tartották be ígéretüket. Először Londonba, egy csótányoktól és patkányoktól hemzsegő, romos házba került, onnan Belgiumba, majd Svájcba vitték, ahol egy fülkében kellett dolgoznia – sokszor megfelelő fogamzásgátló eszközök nélkül.

„Valami olyasmit adtam el, amiről nem is tudtam, hogy létezik. Mintha elvették volna a lelkemet. De ma már tudom, hogy azt nem lehet, mert az a Jóistenhez tartozik” – kezdte a Bizony, Isten! YouTube-csatorna riportjában a neve és arca elrejtését kérő áldozat. Úgy fogalmazott, egy idő után kizárólag a túlélési ösztön mozgatta, minden este úgy feküdt le, hogy attól rettegett, reggelre biztosan belehal a kínokba, amelyeket átél.

“Láttam magam előtt, ahogy a meztelen testemet bedobják egy árokba, és sosem találnak meg. Ez a gondolat borzalmas volt, hogy még édesanyám se tudja majd, hogy meghaltam. Nem lesz esélye lezárni, egy életen keresztül keresni és szenvedni fog” – mondta a műsorban a fiatal nő, aki a vészhelyzettől tartva egyik ügyfelével szorosabb kapcsolatot alakított ki, hogyha eltűnne, valaki a keresésére induljon. A menekülésre esélye sem volt: fogva tartói elvették a telefonját, hogy ne tudjon segítséget kérni, ám édesanyja megérezte, hogy valami nincs rendben, amikor egy rövid időre haza telefonálhatott a lány. Az anya feljelentést tett, azonban a hatósági intézkedést megelőzte sógora, aki kiutazott érte és filmbeillő módon szöktette meg. A fegyveres őröket kijátszva menekítette ki a lányt a prostituáltak és futtatóik közül egy hotelből, majd szerencsésen visszatérhettek Magyarországra.

A megrázó történet főszereplője azóta megtért. Szeretne visszatérni az iskolapadba: megszerezni az érettségit, majd főiskolára járni, hogy idővel szociális munkásként helyezkedhessen el. Viszonozni szeretné azt a segítséget, amit családjától és a vallási közösségétől kapott. Biztos benne, hogy ha tovább marad az emberkereskedők markában, ma már nem élne.

A teljes beszélgetés megnézhető a közmédia vallási témájú videógyűjteményében, a Bizony, Isten! Youtube-csatornán!

Videó ajánló

Olvasson tovább