Ridikül

Első osztályos lett Fodor Imre kisfia

Megkezdte az általános iskolát a Duna műsorvezetőjének gyermeke, Vince. Az első nap élményeiről a Ridikül adásában mesélt a tévés, akit Dr. Bagdy Emőke is megerősített gyermeknevelési elveiben.
 

Az iskolakezdés minden kisgyerekes család életében mérföldkő, különösen akkor, amikor a szülők első gyermeküket indítják el az első osztályba.  Szeptember 1-jén ugyanezzel a torokszorító, mégis izgalmas érzéssel találkozott először Fodor Imre, a megújult Család-barát című magazin műsorvezetője. Az elengedés friss pillanatáról a Ridikül vendégeként beszélt.

„Vince fiam iskolakezdésével újraélhetem a saját első osztályos élményeimet. Úgy tapasztalom, összehasonlíthatatlan a kettőnk gyerekkora. Minket nem kísértek el mindennap iskolába, én viszont ragaszkodom hozzá, hogy elvigyem őt. Szeretném, ha minél tovább gyerek tudna maradni, ezért sok játékkal és feltétel nélküli szeretettel kezdjük az iskolát.” – kezdte a Ridikül adásában Fodor Imre.

A Duna műsorvezetője a fokozatosságban hisz, ő idejekorán, fél évvel előbb kezdte az iskolát, ez a lemaradás pedig végigkísérte az iskolás éveit. Gyermeke édesanyjával ezért úgy döntöttek, hogy az óvoda és az általános iskola között beíratják fiukat egy évre iskola-előkészítőbe, ahol tervezhetőbb órarenddel és apróbb házi feladatokkal szoktatták hozzá a tanulás rendszeréhez. Vince az angol nyelvvel is megismerkedhetett itt, amit legalább annyira élvez, mint a sportolást: jelenleg karate edzésekre jár. Az iskolát is nagyon várta már a kisfiú – derül ki Fodor Imre Instagram-posztjából.

Az adás meghívott szakértője, Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus kiemelte; jelen korunk legnagyobb veszélye, hogy a digitális kultúra mentális koraérést és emocionális lemaradást okoz. A rendszeres sport, különösen a csapatsport elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyermekek megfelelően fejlődjenek, úgy fizikailag, mint érzelmileg. A Ridikül idézett adása újranézhető a Médiaklikk.hu oldalon, ahol 60 napig elérhetők a korábbi epizódok is.

Ridikül – új időpontban, minden hétköznap 15:45-től a Dunán!

Borítókép: Fotókredit: MTVA / Tőke Béla

További olvasnivalók