Ilyen lett A helység kalapácsa egyik betétdala - Ember Márk énekel, táncol és csibészesen kikacsint

Elkészült A helység kalapácsa című tévéfilm egyik zenés jelenetének részlete. Az MTVA megrendelésére és finanszírozásában, a Megafilm gyártásában készülő film 7 helyszínen - Nagyszékely, Lórév, Gyermely, Etyek, Mátyásföld, Visegrád, Tordas – forgott.

Dombrovszky Linda rendező izgalmas köntösbe bújtatja Petőfi Sándor A helység kalapácsa című eposzparódiáját. A mesélő chopperel érkezik, a bíró pedig, mint egy vérbeli Keresztapa, jakuzziból szolgáltat igazságot. Eközben a szereplők néha dalra fakadnak: valamennyi slágernek a szövege eredeti Petőfi vers, amelyeket Ferenczi György, a country blues zenei cowboy-a, a 2022-es A Dal zsűrijének fenegyereke zenésített meg. A dalokat a film főszereplői, a legismertebb hazai színészek éneklik.

Megpróbáljuk filmes eszközökkel lekövetni a paródia műfaját: western és eastern műfajparódiát csinálunk a filmnyelv segítségével” – mondta a rendező, aki elárulta: annak ellenére, hogy tévéfilmet készítenek, mozifilmhez szükséges technológiával dolgoztak.

Csepü Palkó bőrébe bújva Ember Márk énekli a Hortobágyi kocsmárosné című, fülbemászó dalt. A történet szerint ő egy vagány cowboy, aki egy hamisítatlan western kocsmában, társaival táncra is perdül.

A felvétel előtt egyetlen próbára állt be Márk a profi táncosok közé – árulta el a koreográfus, Szabó Anikó. – Persze, azért előtte kapott oktató videókat, hogy a koreográfiát megtanulja és a stílust is elsajátítsa. Ez a rendező által szándékosan eklektikusra megálmodott koreográfia egyáltalán nem volt könnyű, hiszen a hip-hoppot ötvöztük country lépésekkel, és még néhány néptánc elemet is felidéztünk.

Pindroch Csaba, aki magát a helység kalapácsát, Fejenagyot játssza, elmesélte, miért is szívügye ez a film: „Sose szerettem azokat a műveket, amelyekben nem az eredeti szöveget használják. Itt viszont másként történik: végig Petőfit mondunk, úgyhogy akár az űrben is játszódhatna a sztorit” – emelte ki a színész, aki komoly kaszkadőr feladatot is kapott. „Fejenagynak a templom tetejéről kell lemásznia. Három kaszkadőr engedett le kötéllel, és végig biztosítva voltam, de így is erősen dolgozott bennem az adrenalin.

A látványos kaszkadőr akciókkal, kocsmai bunyóval, humoros jelenetekkel, izgalmas látványvilággal készülő filmet 14 nap alatt forgatták le. A produkcióban 220 statiszta közreműködött. A televíziós premierig már csak az utómunkák vannak hátra.

Szereplők: Zayzon Zsolt, Pindroch Csaba, Cserna Antal, Szervét Tibor, Györgyi Anna, Nagy Viktor, Hunyadkürti István, Ember Márk, Gubás Gabi

Alkotók: Producer: Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor, Rendező: Dombrovszky Linda, Dramaturg: Somogyi György, Operatőr: Hartung Dávid, Látványtervező: Valcz Gábor, Vágó: Pap Levente, Zeneszerző: Bolcsó Bálint, Dalszerző: Ferenczi György

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/08/A-helyseg-kalapacsa-Ember-Mark02_Megafilm_Dombovari-Tamas-2000x1335.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább