Különleges helyre kalauzolta a közmédia műsorvezetőjét a tatabányai olimpikon

Nemcsak olimpiai felkészülésének helyszínét mutatta meg Csernoviczki Éva cselgáncsozó Molnár Csillának, hanem szülővárosa, Tatabánya különleges kilátójához is elvitte a Nyaralj itthon! műsorvezetőjét.

A közmédia turisztikai ajánlóműsora, a Nyaralj itthon!, ezúttal Tatabányára látogatott, ahol edzésnek is beillő túrára invitálta Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó Molnár Csillát, elkalauzolva őt a város fölött magasodó kilátóhoz. Ennek különlegessége, hogy korábban bányászati felvonóként szolgált. Az 1980-ban kilátóként felállított aknatorony az 1978-as sújtólég-robbanásban elhunyt bányászoknak állít emléket.

„A hegy, ahol vagyunk 366 méter magas, a kilátó pedig harminc méter” – mondta az olimpikon miután számos lépcsőt leküzdve felértek az építmény tetejére. Innen rá lehet látni az egész városra és a környékre is, a Turul-emlékműtől egészen Tatáig, az Öreg-tóig. Az olimpikon elmesélte azt is, hogy Tatabányán kezdett el sportolni 1993-ban, és egy edzés erejéig megmutatta azt a termet is, ahol a londoni, a riói és a tokiói olimpiára készült fel, eredményesen, hiszen 2012-ben Londonban sikerült a dobogóra állnia a sportolónak.

A Nyaralj itthon! tatabányai adása, amelyben természetesen a város legikonikusabb látványossága is szerepel, az alábbi linkre kattintva újranézhető.

 

Nyaralj itthon! adásaiban további útitippeket is kaphatnak a nézők ismert emberek tolmácsolásában, minden hétköznap az M1 Híradóiban, valamint 20:35-től a Dunán. A Magyarország legszebb tájairól készült összeállítások 60 napig elérhetők a Médiaklikken!

Olvasson tovább