Így készül az Omega jubileumi szuperkoncertjére

Az ikonikus rockzenekar - a legnagyobb hazai zenészek és énekesek közreműködésével - nagyszabású produkcióval ünnepli alapítása 60. évfordulóját. Az M5 stábja ellátogatott az egyik próbára, ahol a koncert néhány kulisszatitkát is megismerhették az Agenda nézői.

Szimfonikus koncerttel, egy különleges, szabadtéri helyszínen tisztelegnek az Omega előtt július 24-én, vasárnap este. A produkcióban neves előadóművészek, szimfonikus zenekar kíséretével szólaltatják meg a rockzenekar halhatatlan slágereit. A művészek már hetek óta próbálnak; többek között Miklósa Erika operaénekes, Király Linda énekes, Roby Lakatos hegedűművész, Dolhai Attila és Szabó Győző színművész, valamint Bolyki Balázs énekes, zeneszerző, dalszövegíró vesznek részt a szuperprodukcióban. A „Naplemente” címet viselő koncerttel az együttes régi álma valósulhat meg.

„Évek óta tervezzük, hogy egy nagyszabású emlékkoncertet szervezzünk a Balaton-partra, de Benkő László és Mihály Tamás, majd a frontember, Kóbor János halála sajnos felülírta az elképzeléseinket. Mecky nagyon szeretett volna Keszthelyen egy emlékezetes koncertet csinálni, így tisztelegve az elhunyt tagok előtt. Most már neki is szólnak a dalok” – nyilatkozta az M5 kulturális híradójának Trunkos András, az Omega menedzsere. Az Agenda stábja a próbafolyamatba is bepillantást nyerhetett, ahol Bolyki Balázs néhány kulisszatitkot is elárult.

„Sok meglepetéssel készülünk. Lepés Gábor zeneszerző ötlete nyomán a nagy Omega-opuszok helyett olyan dalokból állt össze a műsor, amelyek kevésbé ismertek a nagyközönség számára. Voltak olyan dalok, amelyekkel még mi, zenészek sem találkoztunk” – hangsúlyozta a Bolyki Balázs Soul & Gospel Kórus vezetője.

Agenda – kulturális hírek minden nap 18:45-től az M5-ön, valamint egész nyáron az M1 aktuális csatornán!

 

Videó ajánló

Olvasson tovább