Kautzky Armand strandolás nélkül sem unatkozik a Balatonon

A színművész-műsorvezető a közmédia Nyaralj itthon! című turisztikai ajánlójában olyan izgalmas balatoni programokra hívta fel a figyelmet, amelyek nem a vízparthoz köthetők.

Húsz évvel ezelőtt ejtette rabul Kautzky Armand szívét a Balaton egyik gyöngyszeme, Balatongyörök. A Jászai Mari-díjas színművész gyönyörködni szeret, megmártózni azonban nem szokott a Balatonban, éppen ezért keresi a környék kulturális programjait és kirándulóhelyeit. Az M1 csatorna Nyaralj itthon! című turisztikai ajánlójában Molnár Csilla műsorvezetővel barangolta be a települést és környékét.

„Balatongyörök leghíresebb lakosa Simándy József Kossuth-díjas operaénekes volt, a partmenti szobra előtti téren sok programot tartanak. Páratlan fekvésű település, pazar panoráma nyílik a Bél Mátyás kilátóból egészen a déli partig. A szőlőhegyen pincék várják a vendégeket, a strandfürdő parkját pedig Festetics Tasziló neje, Lady Hamilton építtette, gyönyörű platánsorral és mólóval” – ismertette a legvonzóbb nevezetességeket az adásban Kautzky Armand, a Család-barát műsorvezetője, aki az egyik szomszédos településre, Gyenesdiásra is elkalauzolta a nézőket, ahol az ország legkülönlegesebb herbáriuma, a Festetics Fűszerkert található.

Nyaralj itthon! – belföldi útitippek egész nyáron az M1-en!

 A korábbi adások újranézhetők a Médiaklikken!

Videó ajánló

Olvasson tovább