Talpig Magyar – Új műsor vezeti fel a Petőfi-emlékévet a Petőfi Rádióban

Névadójának tiszteletére új kulturális műsort indít június 12-én a Petőfi Rádió, amely minden héten, vasárnap délutánonként várja a hallgatókat Rédl Ádám műsorvezetésével.
 

2023. január elsején lesz a 200. évfordulója a költőfejedelem, Petőfi Sándor születésének, amelynek előfutáraként új kulturális rádióműsor indul a Petőfi Rádión a Petőfi Média Group gyártásában – jelentette be Béli Ádám csatornaigazgató. A Talpig Magyar – ahogy a reformkor nyomot hagy  című műsor június 12-én debütál, vasárnaponként, 18 órakor kap helyet a rádió megújult nyári programkínálatában.

“A Petőfi-emlékév kapcsán a partnerintézményekkel közösen megalapozott, sokrétű stratégiai együttműködés, együttgondolkodás eredményeként jöhetett létre ez a műsor, amelyen keresztül kurrens intellektuális és zenei csemegét kínálunk a hallgatóknak, változatosan körbejárva és bemutatva a Petőfi-emlékév programjait és a reformkor máig ható szellemi örökségét” – fogalmazott a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

A Talpig Magyar a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. közreműködésével és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával készül, műsorvezetője, Rédl Ádám lesz.

„Nem véletlenül lett a műsor szlogenje: „Ahogy a reformkor nyomot hagy”, mert azt látom, hogy a korszak főhősei ma is üzennek nekünk, a jelenünkre is hatással vannak. A Talpig Magyarral a célom, hogy megmutassam, túl lehet és túl kell lépnünk a tankönyvek hasábjain. Az epizódokban még a reformkori költők is megszólalnak majd, hamarosan az is kiderül, hogyan tesszük ezt lehetővé” – nyilatkozta a műsor indulása kapcsán a rádiós műsorvezető.

Talpig Magyar – minden vasárnap 18:00-tól a Petőfi Rádióban!

Videó ajánló

Olvasson tovább