Pácolt camembert sajt

Elkészítés:
Az olajat kb. 80-90fokig melegítjük és beletesszük a fűszereket. Pár percig hagyjuk „táncolni” a fűszereket az olajban, picit sercegtetjük, hagyjuk aromatizálódni.
Majd lehúzzuk a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a fűszerek igazán kiadják az ízüket. Szánjunk erre legalább 1-2órát.
A sajtokat tetszőleges darabokra vágjuk és a befőttesüvegekbe tesszük. Felöntjük a fűszeres olajjal, majd lezárjuk az üveget és hűtőbe tesszük.
7-10nap múlva kóstoljuk először!

Hozzávalók:
Camembert sajt, korong alakú 3-4db
Napraforgó olaj 5-6dl kb.
Fokhagyma, nagyobb darabokban 10-12gerezd
Babérlevél 2db
Mustármag 2kk
Cseresznye paprika, szárított 2db
Egész feketebors 2kk
Római kömény 1kk
Csatos üvegek 3-4db

Kapcsolódó tartalmak