Cantucci / Házi mogyorókrém

Elkészítés:

Cantucci:
A mandulát a 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megpirítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, kristálycukrot, a sütőport és sót. Adjuk hozzá a manduladarabokat és az aprított csokoládét. Adjuk hozzá az előzőleg enyhén felvert tojásokat fokozatosan és a narancs reszelt héját, majd gyúrjuk egynemű tésztává.
Formázzunk a tésztából két, kb. 5 cm átmérőjű rudat. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Enyhén lapítsuk ki, és kenjük meg a tetejüket tojássárgájával. 160 fokos sütőben aranybarnára sütjük, kb. 15 percig. Egy picit hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kb. 1 ujjnyi szeletekre, és tegyük vissza a sütőbe további 10 percet sülni.

Házi mogyorókrém:
A piemonti mogyorót 160 fokos sütőben pirítsuk 10-12 percet. Helyezzük a mogyorót a sóval és egy kevéssel az olajból az aprítóba, és addig pörgessük, amíg egy sima, vagy, ha úgy jobban szeretnénk selymes pasztát nem kapunk. Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a porcukorral. Az olvadt csokoládét keverjük össze a mogyorópasztával, tegyük csatos üvegbe. Lezárva 5-6 hónapig is simán eláll.

Hozzávalók:

Házi mogyorókrém:
Piemonti mogyoró (törökmogyoró) 150 g
Csokoládé 70% 400 g
Porcukor 100 g

Semleges ízű olaj, vagy mogyoró (török) olaj
Cantucci hozzávalók:
Mandula, héjjal 200 g
Keserű csokoláde, aprítva 50 g
Narancs héja, reszelve 1 db
Finomliszt 0,4 kg

Sütőpor 1 tk
Kristálycukor 250 g
Tojás 4 db
Tojás sárgája 1 db, kevéshez

Kapcsolódó tartalmak