VIII. Duna Nap Torockón

A Magna Cum Laude zenekar és a Varga Miklóssal kiegészült Kormorán koncertje mellett kiállítások, interaktív irodalmi előadások is lesznek az idei torockói Duna Napon. A Nemzeti Összetartozás napjára szervezett eseményen a látogatók megtekinthetik a Szent Korona hiteles mását is az erdélyi faluban.
 

A Duna Médiaszolgáltató idén nyolcadik alkalommal készül összművészeti ünneppel Torockón, a Nemzeti Összetartozás Napjára, június 4-ére. Az egész napos eseményre a Kárpát-medence minden részéről várják a résztvevőket, Erdély minden szegletéből, a Felvidékről, a Délvidékről és az anyaországból is.

A nyolcadik Duna Nap az „Isten, áldd meg a magyart”Magyarok a Kárpát-medencében című kiállítás megnyitójával veszi kezdetét az Europa Nostra-díjas erdélyi faluban. A szabadtéri tárlat egy-egy ismert város, helység archív képével mutatja be történelmi nagyjaink gondolatait. A megnyitó zárásaként a résztvevők Sárközi Noémi népdalénekes, valamint Tóth Péter Lóránt és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondók reformkort idéző interaktív irodalmi előadását hallgathatják meg.

A látogatókat egész nap színes programok; mesterség- és íjászbemutató, a gyerekeket pedig kézműves és zenés foglalkozások is várják. Ezen kívül megtekinthetik a Szent Korona élethű mását és a „Pillanatképek a magyarság életéből, a Kárpát-medencében” című fotókiállítást is.

Az esemény keretében ezúttal is megrendezik a kincskereső kalandjátékot, amely során idén a hungrikumokat fedezhetik fel ügyességi és logikai feladatokon keresztül a résztvevők. Felvonulnak a magyarlapádi zenészek vezette magyarpéterfalvi és a csombordi táncosok, ezt követően pedig Dancs Annamária és Laki Péter előadásában az operettirodalom legszebb és legismertebb dallamai csendülnek fel a színpadon.

Az egész napos programsorozat zárásaként Varga Miklóssal kiegészülve koncertet ad a Kormorán együttes, őket követően pedig a Magna Cum Laude lép színpadra. A nap megkoronázásaként pedig tűzijátékkal zárul a nyolcadik Duna Nap.

Olvasson tovább