Ismerjék meg stábunkat!

 

Geri Klára

Egy Közmédianapon szerettem bele a rádiózásba, a Válasz-utak sátrában. Akkor minden addigi “mi leszek, ha nagy leszek” tervemet félretéve kezdtem a rádió felé kacsintgatni. Így lett az, hogy a diplomámat a Károli Gáspár Református egyetemen szereztem kommunikáció média szakon-újságírás-rádió szakiránnyal. A Kossuth Rádióban teljesítettem a kötelező gyakorlatomat, ahova az oklevél megszerzése után fel is vettek. A Kossuth rádió más műsoraiban is dolgozom, közéleti, kulturális és más témájú riportokat is készítek. Számomra fontos téma az életvédelem, a lengyel-magyar barátság, testvérség és a családban jelenlévő generációk közötti békés kommunikáció. Ezért is nagy megtiszteltetés, hogy a Válasz-utak rovat szerkesztője lehetek. Nagytestvérként szeretem igazgatni a nálam kisebbeket, de egyben nagyon szeretek velük együtt dolgozni. Úgy érzem, a fiatalokkal együtt dolgozni a jövő lehetősége.

Juhász Tímea

1988-óta dolgozom a Magyar Rádiónak, mint külső munkatárs. Mindig gyerekekkel, családokkal foglalkozó műsoroknak készítettem riportokat, illetve szerkesztettem adásokat. A Vendég a háznál műsornak 15 éve vagyok a munkatársa. Szívügyem a munka és család összehangolásának problémája, kamaszkérdések, iskolaválasztás. A rádiós munkám mellett több egyetemen is oktatok. Egy kisfiú büszke anyukája vagyok.

Szendrei Edit

Véletlenek és barátságok vezettek a rádióhoz. A kulturális élet érdekelt, s annak bemutatása: filmszemlék, kiállításmegnyitók, színházi bemutatók. Majd megszületett a lányunk, s az életünk nagyot változott: bölcsőde, óvoda, játszótér. Akkor fedeztem fel a Vendég a háznál műsorát és Horváth Ida hangját. Az ő szemlélete, tudása, odafordulása mágnesként vonzott a műsorhoz. Ez a műsor abban hozott újat, s ma is ezt folytatjuk, hogy a gyermekek felől közelít a világhoz. A gyerekek érzései, igényei, átélései, elbeszélései alapján ismerhetjük meg világukat, s világunkat is. Valójában mindig ide készültem. Az életem változni kezdett: pszichológia, mentálhigiéné, kommunikáció. S mindezekben azért fejlődtem, hogy az a sok szeretet, amely a családokban, a kapcsolatokban létezik, minél inkább kifejeződésre juthasson, minél inkább átélhetővé váljon, szülők, gyermekek, testvérek, nagyszülők, szakemberek számára egyaránt.

Mohácsi Edit

1996-ban végeztem el a Magyar Rádió egy éves tanfolyamát, majd rögtön a Vendég a háznál című műsorban kezdtem dolgozni, Horváth Idánál. Akkoriban minden műsort ő szerkesztett, és sokan csináltunk riportokat. Persze közben más műsorokban is dolgoztam: Mit üzen a rádió, Családi tükör, Napközben, Közelről, A Hely, Arcvonások, de a Vendég a háznál-ban folyamatosan jelen voltam. A műsor szerkesztősége egy igazi szakmai műhely, ahol a témákat és a műsorokat közösen megbeszéljük, segítjük és szeretjük egymást. Nagyon könnyen megtaláltam a hangot a gyerekekkel, szívesen beszélgettem velük, és ők is könnyen megnyíltak nekem. Rájöttem, hogy nagyon sok minden függ a gyerekkortól, jelentősen befolyásolja felnőtt életünket. Ha a gyereknevelésben segíthetek a szülőknek, akkor sokat adhatok nekik is, a gyerekeknek is. Ezért nagyon komolyan veszem a munkámat, igyekszem a legjobb szakértőket megtalálni a problémákhoz. Nem kell tökéletes szülőnek lenni, de soha nem késő változtatni!

Cataluccio Andrea

Gyakorló gyógypedagógusként és rádiós újságíróként 25 éve csatlakoztam a Vendég a háznál csapatához. Egy felnőtt gyermekem van. A közmédiában az évek során különböző televíziós és rádiós műsorok készítésében vettem részt. Mindig fontosnak tartottam, hogy a hátrányos helyzetű, tanulási és beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyerekeket és szüleiket támogassam és képviseljem. Örülök, hogy a médiában egyre több róluk szóló műsor hangzik el. A „Vendég műhelyben” nagyon jó együtt gondolkodni és dolgozni ezzel az elhivatott, profi csapattal. Mentálhigiénés szakemberként úgy gondolom, hogy szép küldetés, ha műsorunkkal hozzájárulhatunk a gyermekek és szülők lelki egészségvédelméhez is.

Diós Judit

2004 óta dolgozom a Kossuth Rádiónál. Nagyon örülök, hogy gyermekeim születése után a Vendég a háznál szerkesztőségéhez csatlakozhattam. Az otthon töltött évek alatt én is megtapasztaltam, hogy milyen jó valamilyen tevékenység közben rádiót hallgatni és töltekezni. Egy történet, egy gondolat, akár egyetlen mondat is elgondolkodtat, megerősít, vagy új utakat mutat. Műsoraimban arra törekszem, hogy mindannyian, akik gyermekek közelében élünk, felismerjük, hogy hogyan tudjuk jól szeretni őket.

Süveges Gergő

Még egyetemistaként kezdtem dolgozni a Duna Tv-ben, később az MTV-ben. Hírműsorok, hírháttér-műsorok műsorvezetője voltam jó tíz éven át, aztán egyszer csak felkérést kaptam, hogy a Kossuthon legyek műsorvezetője a Szombat délelőttnek.
Aztán a televíziós oldalam elkopott, a rádiós pedig megerősödött.
A Napközben műsorvezetője és a Nagyok szerkesztő-riportere lettem, most pedig nagy örömömre befogadott a Vendég a háznál csapata is.
A szerkesztőség egyetlen férfitagjaként a férfi-, a férj- és az apaszempont megerősítésén dolgozom, miközben mindig előre engedem a hölgyeket az ajtóban. Margittal 2000 óta vagyunk házasok. Már látom, hogy a vele, illetve négy gyermekünkkel megélt családi, közösségi és társadalmi tapasztalataink akarva-akaratlanul be fognak szivárogni a Vendég a háznál műsoraiba. Érjék tetten ezeket!

Hegyesi Gabriella

Több mint húsz éve kezdtem el riportokat készíteni, majd műsorokat szerkeszteni a Magyar Televízióban, de emellett gyerekkorom óta lelkes rádióhallgató vagyok. Kisiskolásként a rádiós mesejátékokat és Miska bácsi levelesládáját hallgattam, kismamaként pedig rátaláltam a Vendég a háznál műsorára. Meg tudom erősíteni, amit a hallgatóktól is gyakran kapunk visszajelzésként: nekem is nagyon sokat segített a műsor a gyerekek körüli apróbb-nagyobb dilemmáknál, számtalan aha-élményt köszönhetek az adásoknak. Így amikor hat év után három kisgyerek mellől visszamentem dolgozni immár az MTVA-ba, és bekapcsolódtam a frissen létrejött M2 gyerekcsatorna műsoraiba, egyúttal bekopogtattam a Vendég a háznál szerkesztőségébe is. Mintha hazaérkeztem volna. Nagyon sokat tanultam és tanulok a csapattól, igazi közösségben érzem itt magam. Kedvenc témáim közé tartozik a környezeti nevelés és a gyerekirodalom, és nagyon fontosnak tartom, hogy úgy neveljük a gyerekeinket, hogy kíváncsiak legyenek az őket körülvevő világra.

Videó ajánló

Olvasson tovább