Minden este egy mese: hétfőtől láthatók a nyertes mesék az M2 Gyerekcsatornán

Elkészültek az M2 Gyerekcsatorna márciusban kiírt Minden este egy mese kampányának nyertes pályázataiból forgatott mesék. Hétfőtől két héten át minden hétköznap délután láthatnak a nézők egy-egy történetet a Hetedhét kalandban.

Márciusban hirdetett mesepályázatot a Hetedhét kaland, az M2 Gyerekcsatorna ismeretterjesztő műsora. A meseolvasást, mesélést népszerűsítő kampány részeként óvodások és alsó tagozatos iskolások küldhették el a szerkesztőségnek saját történeteiket. Az M2 Gyerekcsatorna egyik legsikeresebb kezdeményezésének bizonyult a pályázat, amelyre több, mint 260 nevezés érkezett. A tíz nyertes alkotásból élőszereplős mesék készültek.

Mahó Andrea Jászai Mari-díjas színművész egy varázslatosan szép díszletben olvassa fel a kiválasztott műveket. A forgatás tíz különböző helyszínen, meseszerű környezetben zajlott. A stáb járt várban, erdőben, rendezvényszervező irodában, stúdióban, rejtélyes tükörteremben, és különleges illusztrációk is készültek az epizódokhoz. A szériában a Hetedhét kalandban rendszeresen látható gyerekek és a műsorkészítők bújhattak a különböző karakterek bőrébe, akik nagyon élvezték a kalandos történeteket és a forgatási munkálatokat. A kicsik megmutatták rendkívül gazdag fantáziavilágukat, meséikben a hősök és hercegnők mellett megjelentek csodás képességű állatok, egy „porcica mentő akció”, sőt még a teleportálás is lehetségessé vált. A kisfilmek további különlegessége, hogy az ifjú szerzők is szerepelnek bennük.

Mahó Andreával egyébként hamarosan még találkozhatnak a gyerekcsatorna nézői, ugyanis a Minden este egy mese kampány felvezetése a Hetedhét kalandban később induló meserovatnak, amelynek a színművész lesz a háziasszonya.

Minden este egy mese – május 16. és 27. között 16 órakor a Hetedhét kalandban az M2 Gyerekcsatornán!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => fotó: MTVA
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/05/Minden-este-egy-mese-Maho-Andrea_fotokredit_MTVA-1569x1400.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább